Veslački klub "Partizan" Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.47 - 19 glasova

Adresa
Ada Ciganlija 1
11030
Kontakt osoba
Rastko Petrović
Telefon
011/355-31-24
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Veslački klub Partizan funkcioniše racionalno, efikasno i jednostavno, s obzirom da Upravni odbor, obavljajući svoje funkcije, ne zadire u stručno-sportska pitanja koja su u nadležnosti stručnog štaba Kluba. Ovaj model organizovanja je prepoznat kao uspešan uzor nacionalnim sportskim organizacijama. Profesionalni treneri u VK ’’Partizan’’ se brinu o potencijalnim i aktuelnim reprezentativcima. Naši treneri su ustanovili međunarodno priznatu školu veslanja.

Veslanje je, iako spada u red najtežih sportova koji zahteva velika odricanja, napore i mnogo sati treninga, amaterski sport u smislu statusa sportista, odnosno veslača koji se njime bave. Amaterski status naših sportista je doprineo da jedan od njihovih osnovnih motiva bavljenja veslanjem bude akademsko obrazovanje koje većina ostvaruje na najelitnijim američkim univerzitetima, zahvaljujući radu i rezultatima koje su postigli. U poslednjoj deceniji je preko 70 veslača, članova VK ’’Partizan’’, diplomiralo i magistriralo na najprestižnijim visokoškolskim ustanovama u SAD, čime je, pored epiteta vrhunskih sportista, steklo zvanje akademskih građana.

Mlade veslače finansiraju roditelji i VK ’’Partizan ’’ sve do njihove potpune afirmacije, odnosno do ulaska u reprezentativne selekcije, kada po jasno određenim kriterijumima Veslački savez Srbije i nadležne državne institucije delimično preuzimaju ovu funkciju. Ponosni smo što je rezultat navedenog modela rada stabilno funkcionisanje Kluba i ostvarivanje kontinuiteta vrhunskih sportskih rezultata.

2011-01-07 00:00:00
Veslački klub "Partizan" Beograd Prikaz sportskog kluba Veslački klub "Partizan" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 8,587
U kategoriji VeslanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori