Veslački klub Palić Subotica PREPORUČENO

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 1 glasajte

Adresa
Omladinski park bb
24000
Telefon
024/753 311
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Veslački klub Palic Subotica snovan je 1920. godine. Već 1928. godine 7. i 8. jula održano je na Paliću , peto prvenstvo Jugoslavije u olimpijskim čamcima. 1948. godine klub dobija svog Patrona, Fabriku Bicikle "ZMAJEVAC" i preuzima ime "V.K. Zmajevo" Subotica. Iste godine osniva se i Veslački Savez Jugoslavije. 1950. godine imao je 16 veslaća takmićara (dok je, V.K. "Krka" Šibenik, imao 65), što je predstavljalo veliki uspeh! Klub je imao samo jedan takmičarski čamac. Kada je Fabrika bicikla promenila ime u "PARTIZAN" i Veslački klub "Zmajevac" je promenio ime u Veslački klub "Partizan" Subotica.

1977. godine naš klub se udružuje u Omladinsko Sportsko društvo "Palić" i ponovo menja ime u Veslački klub "Palić". Nažalost ovo priključivanje nije donelo željene rezultate a i odvajanje od Fabrike Bicikle Partizan poprilično se osetilo. Međutim FBP je i dalje pomagao V.K. "Palić" do samog raspada. Tokom godina, V.K."Palić" se polako razvijao i nizao uspehe. Pod njegovim krilima izrastali si mnogi državni i svetski veslači. Međutim klub je od samog nastanka do dana današnjeg ostao amaterski, kao i celokupan rad uprave i trenera na klubu je amaterski. Radi se bez naknada, sa puno ljubavi i entuzijazma prema ovom sportu!

2011-01-09 00:00:00
Veslački klub Palić Subotica Prikaz sportskog kluba Veslački klub Palić Subotica u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 5,452
U kategoriji VeslanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori