Back BesplatanSport.com

Srpski plivački klub, Beograd :: Nacionalna škola plivanja

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 5 glasova

Adresa
V. Venac 89
11080
Kontakt osoba
Veselin P.
Telefon
063-204-700
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

"Srpski plivački klub" je plivački klub iz Beograda. Klub je osnovala 2014. godine grupa sportskih entuzijasta. Klub se takmiči na prvenstvima Srbije, ligi Beograda i mitinzima u zemlji i inostranstvu. Klub svojim delovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji plivanja u Republici Srbiji i povećanju bavljenja plivanja u svim segmentima stanovništva Srbije (omasovljenje plivačkog sporta).

U eri sveopšte komercijalizacije sporta, kada bavljenje sportom i plivanjem postaje privilegija umesto opšte dostupna stvar deci i roditeljima, odlučili smo da pokrenemo promene u plivačkom sportu Beograda i Srbije. Svesni trenutka u kome delujemo, pokušavamo da plivački sport učinimo dostupnim svima!

Program škole sportskog plivanja

Škola sportskog plivanja ima dve osnovne etape: bazičnu i specijalizovanu a svaka od njih ima po dve faze. Etapa bazične pripreme sastoji se od bazične pripreme i specijalizovane bazične pripreme. Trajanje etape je dve kalendarske godine.

Program obuke plivanja

Voda je „nova“ sredina i predtavlja problem kako prilagoditi svoja kretanja kroz vodu bez ugrožavanja procesa disanja. Veliki broj dece je zaplašen roditeljskom pričom o opasnosti od davljenja, koja ima za cilj odvraćanje dece od vode. Strah od duboke vode je prirdan- opravdan strah, ali nekada se ispoljava kao prenaglašen.

Obuka plivanja ima 10 osnovnih zadataka:

Navikavanje na vodu

Razvijanje snalaženja u vodi

Kretanje kroz vodu

Plutati u vodi

Savladati klizanje kroz vodu

Savladati disanje u vodi

Okreti u vodi – promena pravca

Skokovi u vodi

Kretanje ispod vode – ronjenje

 

 

 

 

2018-03-06 09:13:15
Srpski plivački klub, Beograd :: Nacionalna škola plivanja Prikaz sportskog kluba Srpski plivački klub, Beograd :: Nacionalna škola plivanja u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 1,386
U kategoriji PlivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori