Helena Pajović - Klizački klub Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Čarlija Čaplina 39
11000
Telefon
069/22-99-688 063/36-35-31
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Klizački klub "Helena Pajović" nalazi se u okviru Ledene Hale Pionir , u ulici Čarlija Čaplina broj 39 u Beogradu. Naš klizački klub nastao je u čast velike klizačice Helene Pajovic čije ime sa ponosom nosi,a koja je kao trostruki učesnik na svetskim prvenstvima i dvostruki na evropskim, postigla fantastične rezultate u umetničkom klizanju.

Naš klizački klub postoji i radi već više od 15 godina, okupljajući na jednom mestu veliki broj ljubitelja umetničkog klizanja i drugih zimskih sportova. U čast HELENINIM dostignućima od 2001. godine Klizački klub Helena Pajović u saradnji sa Klizačkim savezom Srbije, tradicionalno organizuje memorijalno takmičenje pod nazivom "Kup Helene Pajović", a od 2008.godine menja naziv u SKATE HELENA i organizuje takmicenje u okviru Evropskog kriterijuma.

Škola klizanja koja postoji u sklopu našeg klizačkog kluba namenjena je mališanima od 3 do 15 godina starosti. Period od 3 do 5 godina je najbolji za početak bavljenja umetničkim klizanjem, jer u tom uzrastu deca sa lakoćom usvajaju nove veštine i primenjuju stečena saznanja.

Umetničko klizanje i zimski sportovi uopšte služe kao dobra osnova svakom detetu pri razvoju motorike, koordinacije pokreta, snalažljivosti i samopouzdanja. Naša škola klizanja praktikuje rad u manjim grupama od po 12 polaznika, koji su pod stručnim nadzorom naših iskusnih trenera i instruktora klizanja.

Časovi umetničkog klizanja bazirani su na radu kroz igru, koja se smatra najefikasnijim načinom da dete sa lakoćom prihvati novonaučene pokrete i pokaže svoje veštine. Umetničko klizanje bilo kao vid sporta ili rekreacije doprineće boljoj kondiciji pojedinca i pomoći će u oblikovanju njegovog tela i mišića.

 

2016-11-08 00:00:00
Helena Pajović - Klizački klub Beograd Prikaz sportskog kluba Helena Pajović - Klizački klub Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 1,532
U kategoriji KlizanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori