Hokej klub Taš Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 3 glasova

Adresa
Čarlija čaplina 39
11000
Telefon
0112 768-747
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Hokej klub Taš, osnovan je 1995. godine, u teško vreme za sve građane Srbije i u najteže vreme za sport u Srbiji, sa gotovo neverovatnom ambicijom: da se stvori generacija mladih hokejaša prestonice, sposobna da vrati slavu beograskom hokeju. Danas osam godina kasnije, stariji početnici Taša su već trostruki šampioni Jugoslavije, dok su mlađi početnici i kadeti vicešampioni države.

To su upravo dečaci koji su prve hokejaške finte naučili 1995. godine u tek osnovanom Tašu. I sad nemaju kud, u sledećih nekoliko godina čekaju ih pobede i u omladinskim i seniorskim kategorijama. Zašto i vi ne biste postali deo njihovog pohoda ka titulama i slavi? Zašto ne biste pomogli jedinom jugoslovenskom hokejaškom klubu koji je sve što ima uložio u najmlađe, i u čijoj školi hokeja ima više od stotinu dečaka mlađih od 8 godina? Škola je osnovana selekcija kluba sa tri termina nedeljno u kojoj najmlađi (sa navršene 4 godine počinju da uče osnove hokejaškog sporta).

Četiri selekcije starijih hokejaša: mlađi i stariji poćetnici, pioniri i kadeti učestvuju u prvenstvu Srbije i Beograda kao i na brojnim turnirima u Slovačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Italiji, Rumuniji, Ukrajini, Mađarskoj i Bosni. U prošloj sezoni hokej klub "Taš" je odigrao 122 utakmice sa prosečnom posećenosti od 300 gledalaca po utakmici. Redovni treninzi, oko 700 po sezoni, takođe privlače pažnju većeg broja ljudi koji vole ovaj sport. TV stanice u okviru sportskog programa redovno prate događaje vezane za rad kluba "Taš", a mladi hokejaši ovog kluba su pobedama na svim turnirima i prvenstvima u poslednjih godinu dana dali i najveći broj intervjua za različite TV stanice. Hokejaši kluba "Taš" su uključeni i u akciju "Deci sport" Centra za brigu o deci i njihove fotografije se koriste za reklamne bilborde u gradu povodom ove akcije.

2011-01-05 00:00:00
Hokej klub Taš Beograd Prikaz sportskog kluba Hokej klub Taš Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 4,589
U kategoriji Hokej na leduBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori