Penjački klub Guru Beograd

Rejting
★★½
Ocena: 2.8 - 5 glasova

Adresa
Bulevar kralja Aleksandra 199
11000
Kontakt osoba
Miloš Cukavac
Telefon
063/384-343
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Alpinističko sportsko penjački klub “Guru” osnovan je oktobra 2005. godine. Glavna ideja kluba je da okupi zaljubljenike u penjanje kako bi zajedno uživali u čarima ovog sporta. Klub je jednako posvećen treningu i edukaciji takmičara, dece i rekreativaca.

Treninzi se održavaju i u zatvorenom i na otvorenom prostoru u zavisnosti od vremenskih prilika. Možda i najlepši deo rada kluba su organizovana putovanja na izlete u prirodi, penjanje na penjalištima u zemlji i inostranstvu, ekspedicije i takmičenja. Naša najveća misija je da penjanje i ostale sportove u prirodi približimo što većem broju ljudi, da promovišemo zdrav način života i ispravan odnos prema prirodi. Istorijat kluba Alpinističko sportsko penjački klub “Guru” osnovala je grupa mladih penjača sa željom da poboljšaju stanje ovog, u to vreme, prilično nerazvijenog sporta u Srbiji.

“Guru” je jedan od prvih mladih klubova koji je uspeo da se izbori za mesto novog, nezavisnog činioca srpskog penjanja. Kao takav, u svoje redove prima, u to vreme, najperspektivnije mlade penjače u zemlji. Nedugo zatim, počinje prava lavina novih klubova koji čine “novi talas” srpskog penjanja, i predstavljaju prekretnicu u razvoju ovog sporta u Srbiji. Vremenom je došlo do toga da ASK “Guru” bude inicijator pomirenja dveju struja u sportskom penjanju u Srbiji koje su godinama funkcionisale kao dva paralelna saveza i koje su svojom međusobnom netrpeljivošću osetno kočile razvoj ovog sporta, što je dovelo do velikog pada rejtinga srpskog penjanja u svetu.

Kao rezultat te inicijative, uz veliku pomoć međunarodne penjačke federacije, danas u Srbiji imamo jedan savez koji je na dobrom putu da postane ozbiljna institucija i stane rame uz rame sa bilo kojim penjačkim savezom u svetu.

 

2011-02-22 00:00:00
Penjački klub Guru Beograd Prikaz sportskog kluba Penjački klub Guru Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 4,117
U kategoriji PenjanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori