Penjački klub Gekon Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.93 - 15 glasova

Telefon
063/1093062
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Speleolosko Penjacki Klub GEKON je jedan od prvih klubova osnovan u Srbiji. Osnovan je 1996 g.sa sedištem u Beogradu. Osnivač i predsednik kluba je Dobrota Blagoje. Ima upisanih 75 članova a kroz školu penjanja je prošlo 250 polaznika. Klub je vodeći u svim oblastima penjačkih aktivnosti. Predsednik kluba Dobrota Blagoje je idejni tvorac i inicijator osnivanja Balkanske asocijacije za takmičenjna u sportskom penjanju na veštačkim stenama.

Članovi kluba su projektovali, napravili ili učestvovali u pravljenju 13 veštačkih stena a klub poseduje i najbolju bolder salu za vežbanje u prvoj Beogradskoj gimnaziji gde se sprovode organizovani treninzi. Klub je ušestvovao na skoro svim Balkanskim takmičenjima i takmičenjima u Jugoslaviji i Srbiji. Predsednik kluba se zalaže za pravljenje smerova i organizovanju takmičenja na priodnim stenama u cilju razvoja penjačkih područja u Srbiji. Član kluba Gabriela Dobrota je višestruki Prvak Balkana i Srbije i jedini takmičar koji je imao plasman na svetskom kupu 21 mesto. Takodje je i jedina penjačica u Srbiji jkoja je popela ocenu 10 (8b) U SPK Gekon aktivno penju i takmiče se najstariji (Nada Dobrota)i najmladji (Nemanja ) član u penjačkoj populaciji Srbije.

2011-02-22 00:00:00
Penjački klub Gekon Beograd Prikaz sportskog kluba Penjački klub Gekon Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 9,555
U kategoriji PenjanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori