Penjački klub As Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.38 - 8 glasova

Adresa
Đušina 7
11000
Kontakt osoba
Grozdanović Veljko
Telefon
064/1241122
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Penjacki klub “AS” osnovan je 1993. godine kao prvi klub u zemlji koji se bavi sportskim penjanjem, a 1996. je formiran odsek za tehničko penjanje i speleologiju. Sa razvojem penjanja i penjališta u Srbiji paralelno se i PK AS širio kako kroz ovaj vid sporta tako i kroz speleologiju. Danas, kao i tada, u našem klubu nalaze se dva odseka: jedan koji čine penjači i drugi koji čine speleolozi.

Ova dva odseka okupila su veliki broj sportista i istraživača koji su ovaj klub učinili onim što on danas i jeste. Klub se odlikuje velikim brojem ekspedicija koje su doprinele razvoju speleologije u Srbiji, velikim brojem penjačkih akcija kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu, velikim brojem objavljenih tekstova kao i raznim drugim značajnim dešavanjima. Naš klub tradicionalno organizuje kurseve penjanja i speleologije. Oni se organizuju jednom godišnje, a nekada i češće. Prenoseći znanje novim generacijama, PK AS je obrazovao i pripremio veliki broj sportista, među kojima ima i onih sa postignutim vrhunskim rezultatima.

2010-12-03 00:00:00
Penjački klub As Beograd Prikaz sportskog kluba Penjački klub As Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 9,151
U kategoriji PenjanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori