Paraglajding klub Eol Kraljevo PREPORUČENO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.08 - 12 glasova

Kontakt osoba
Zoran Petrović
Telefon
063/633 596
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Paraglajding Klub Eol je nastao 1992. godine, pored činjenice da je i pre toga bilo aktivnosti. Osnivači kluba su bili Zoran Petrović-Gugi i Dragoljub Vlajić - Vlaja. Prva takmičenja su se odigrala već pocetkom 90-ih godina i to u Bogutovcu sa zadatkom "precizno sletanje". To je ujedno i prvo nacionalno takmičenje u ovom sportu. 1992. godine klubu se priključuju Slavko Lazarević i Kosta Račić, koji preuzimaju primat na takmičenjima u obe discipline narednih godina.

U istom terminu sa Slavkom i Kostom klubu se priključuje i Branko Cvetković koji u startu postaje počasni vođa rekreativaca EoL-a. Sredinom 90-ih godina, u klub dolaze Čvaki, Svorci i Mikac. U klubu je sve funkcionisalo odlično osim organizacije prevoza do mesta za poletanje. U tom trenutku smo kupili džipa AR 55 (vojna kampanjola) iz ličnih sredstava članova kluba. Taj trenutak je najviše uticao na kvalitet pilota u klubu. 2000. godine klub je doživeo neverovatan progres dolaskom mladih pilota u klub. To su bili Saša, Žika, Stole, Okac, Soja, Markić, Toni i mnogi drugi.

Tada je klub došao u situaciju da već dotrajali AR 55 zameni za Mitsubishi Pajero koji se i dalje može videti na svim vrhovima u široj okolini. Uspesi kluba govore o zalaganju, treninzima, timskom radu i želji da ovaj sport dobije na masovnosti i zauzme adekvatnije mesto u životima naših sugrađana.

2011-01-25 00:00:00
Paraglajding klub Eol Kraljevo Prikaz sportskog kluba Paraglajding klub Eol Kraljevo u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 8,391
U kategoriji ParaglajdingBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori