Padobranski klub Fenix Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.27 - 22 glasova

Adresa
Kozarčeva 81
11050
Telefon
011/414 29 38 065 333 64 57 060 333 64 57
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Padobranski Klub "Feniks" osnovan je u Beogradu, 12.oktobra 2000.godine, od strane mladih i ambicioznih ljudi,sa ciljem da se unapredi i afirmiše padobranstvo u Beogradu. Rešeno je da se promene dotadašnji principi rada sa ljudima kao i da se učini napredak u organizovanju bolje obuke i redovnijeg skakanja. Klub je upisan u Registar sportskih organizacija, koji vodi Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije, pod brojem 8639, a dana 24.10.2000. pomenuto ministarstvo dalo je saglasnost i overilo Statut kluba.

Klub je dugogodišnji član Saveza Vazduhoplovnih sportova Beograda i Vazduhoplovnog saveza SCG. Istakli bismo da sa svim ovim savezima klub ima veoma uspešnu saradnju i više uspešno izvedenih zajedničkih akcija. Osim sportskih saveza, Padobranski klub "Feniks" ima i dugogodišnju saradnju sa Udruženjem kaskadera SCG kao i sa agencijom "Propaganda" koja je glavni nosilac kampanja Ministarstva za obrazovanje i sport republike Srbije: "Igraj za život, droga ne" "Igraj za život bez alkohola" "Igraj za život, izaberi sport" Padobranski klub "Feniks" je uglavnom orijentisan na rad sa sportskim padobrancima, njihovom usavršavanju u takmičarskim disciplinama i izvodjenju DEMO skokova.   Nakon tri sezone rada, klub ima više od pedeset aktivnih članova, od čega njih 20 poseduje dozvolu sportskog padobranca, što im daje mogućnost da aktivno učestvuju na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Svi članovi Padobranskog Kluba "Feniks" su amateri ali ih način i kvalitet rada svrstava u redove vrhunskih profesionalaca. Od aviona uglavnom koristimo Cessnu 182 ali za potrebe većeg broja ljudi angažujemo An-2, Mi-8... Visine sa kojih se skače kreću se u rasponu od 1000m do 3000m a ove godine se skakalo i sa 3500 - 4000 m. Okosnicu kluba čine dve sportske ekipe (ukupno 10 sportista-takmičara) koje se takmiče u dve padobranske discipline: "Accuracy and style - klasične discipline" i "Formation skydiving - relativ"

Tandem skok Padobranom

Naš cilj je da padobranstvo, kako sportsko, tako i komercijalno podignemo na jedan viši nivo. Na naše veliko zadovoljstvo, padobranstvo, a posebno tandem skokovi postaju sve brojniji i zbog toga se osetila potreba za nešto boljom i centralizovanijom organizacijom samog skakanja. Naše aktivnosti obuhvataju:

Organizacija manifesta, kao mesta gde se mogu dobiti informacije o skokovima, kupiti tiket za let odnosno skok, dobiti najavu leta, što će verujemo u mnogome povećati produktivnost samog rada i doprineti većoj efikasnosti na samom aerodromu.

Organizaciju odgovarajućih aviona za izvođenje padobranskih skokova.

Povećanje kapaciteta rada, opreme i brojnosti opreme, kao i njene dostupnosti.

Vaše je samo da dođete, skačete i uživate, a naš tim će se pobrinuti za sve ostalo. Nadamo se da će rad našeg tima dovesti do još veće produktivnosti i interesovanja za tandem skokove padobranom, kao i da će jedna ovako organizovana drop zona privući veći broj učenika i sportista kao i padobranskih klubova koji koriste naše usluge.

 

2010-12-03 00:00:00
Padobranski klub Fenix Beograd Prikaz sportskog kluba Padobranski klub Fenix Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 18,749
U kategoriji PadobranstvoBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori