Konjički klub Zobnatica Bačka Topola PREPORUČENO

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.86 - 7 glasova

Adresa
Subotički Put bb
24300
Telefon
024/715-842
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Zobnatica, prekrasna lepotica Panona, smeštena je na raskrsnici puteva koji vode iz Evrope ka Balkanu i dalje put Azije. Udaljena je tek oko 140 km od Beograda, 30 km od Sombora i 70 km od Novog Sada. Galop na ovim prostorima neprekidno traje stotinama godina. A kao idealna lokacija za uzgoj konja Zobnatica je poznata blizu 500 godina.

 

Ergelu je osnovao daleke 1779.godine Bela Vojnic, želeći da stvori konjarsku oazu na Balkanu. Tokom ovih skoro 250 godina duge tradicije kroz ergelu su progalopirali mnogi konji, koji su nam ostavili duh pobede. Zauvek će sijati ispisana imena Pastrmke, Baršonjke, Kazanove, Jadrana, Generala, Prospektora i mnogih drugih šampiona koji su čuveni pečat Z nosili na mnogim hipodromima i uvek se vraćali sa lovorikama oko vrata.Pehari govore o njihovim delima i ljudima koji su ih voleli i od njih stvarali šampione.

 

Vredni ljudi su iskoristili jedinstvenu prirodu u Bačkoj ravnici gde su stvorili pravu raj za ljubitelje konjičkog sporta. Danas je Zobnatica i homogena privredna celina sa razvijenom ratarskom i stočarskom proizvodnjom i veoma izraženim turizmom. Ali njen najlepši deo i dalje čine ergela rasnih konja i prekrasno jezero u Dolini bećara.

2011-03-13 00:00:00
Konjički klub Zobnatica Bačka Topola Prikaz sportskog kluba Konjički klub Zobnatica Bačka Topola u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 11,739
U kategoriji Konjički klubovi i škole jahanjaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori