Konjički klub Kentaur

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 4 glasova

Adresa
Banatska 31b
11080
Kontakt osoba
Jelena Papić
Telefon
065 2617 128
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Konjički klub „Kentaur“ postoji od 1991. godine. Od svog nastanka do današnjeg dana okupio je veliki broj članova: sportista, rekreativaca i ljubitelja konja i prirode. Nalazi se u mirnom delu Zemuna, okružen pašnjacima, šumom i prostranim livadama idealnim za terensko jahanje u harmoničnom prirodnom ambijentu. Smešten na 8 hektara, klub u svom sklopu ima peščani manjež dimenzija 77 m x 55 m i travnati deo za jahanje 55 m x 45 m, dve štale sa dvadeset konja za sportsko i rekreativno jahanje, kao i nekoliko ispusta, a u upotrebi je i zatvoren prostor za jahanje.

Škola jahanja

Naš rad sa decom podrazumeva tandemsko jahanje (jahanje sa instruktorom), samostalno jahanje na lonži, a za sve one koji više vole druženje sa konjima od samog jahanja, postoji i program obuke dece i odraslih za rad sa konjima.

Pored rada sa decom, Konjički klub „Kentaur“ nudi razne vidove edukacije za sve uzraste.

Za početnike program edukacije obuhvata: upoznavanje i razvijanje odnosa sa konjem, korišćenje opreme, osnovne tehnike u jahanju, uspostavljanje ravnoteže na konju, jahanje u tri vrste hoda – hod, kas i galop.

Za jahače koji su prošli osnovnu obuku ili jahače sa osnovnim iskustvom nudimo naredni nivo obuke koji uključuje: samostalno vođenje konja upotrebljavajući manješke radnje, kondicione treninge, korišćenje motki i kavaleta, kao i pripreme za terensko jahanje. Nakon završenog naprednog stepena jahač se može opredeliti za rekreativno ili sportsko jahanje.

 

2012-03-31 00:00:00
Konjički klub Kentaur Prikaz sportskog kluba Konjički klub Kentaur u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 5,851
U kategoriji Konjički klubovi i škole jahanjaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori