Streličarski klub Košutnjak Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.71 - 7 glasova

Adresa
Pere Velimirovica 72
11000
Telefon
060/334-04-60 060/334-04-80
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Streličarski klub Košutnjak osnovao je 2008. godine Slavko Stanković sa grupom svojih bliskih prijatelja i istomišljenika. Dizajniran kao sportska oaza koja prati najviše standarde sličnih klubova iz celog sveta, klub je već od osnivanja stekao nepodeljenu naklonost sportske javnosti i epitet jedinstvenog strelilčarskog kompleksa. Zahvaljujući takvoj reputaciji, klub je u proteklim godinama bio domaćin velikih turnira, internacionalnih seminara i kao kruna sportskih takmičenja, tri Državna prvenstva u metnom streličarstvu.

Klub je otvoren svih 7 dana u nedelji, i spreman da ugosti sve one koje ovaj sport privlači, bez obzira na uzrast, fizičke predispozicije i prethodno iskustvo, bilo da streličarstvom žele se bave rekreativno ili imaju takmičarske ambicije.

Zahvaljujući razumevanju JP SRBIJAŠUME, koje je u okviru ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji iznajmila teren Streličarskom klubu Košutnjak, stekli su se uslovi za formiranje streličarske kuće kakvu Beograd zaslužuje.  

Tim koji vodi Streličerski klub Košutnjak je homogena celina koju čine individualci različitih interesovanja i nivoa stručnosti. Ono što ih čini uspešnim je entuzijazam i iskreno uverenje u kvalitet onoga što se u klubu radi i planira. Tim instruktora obučio je do sada veliki broj polaznika po ekskluzivnom programu škole streličarstva Dong Eun Suka, jednog od najtrofejnijih svetskih trenera, sa kojim naš klub uspešno sarađuje.

Streličarski sport u Srbiji, uprkos nemalom broju poklonika i svojoj atraktivnosti, nalazi se u nezavidnom položaju i na marginama našeg sportskog i javnog života. Opstajanje streličarstva u našoj zemlji poslednjih decenija zasnovano je isključivo na entuzijazmu pojedinaca i njihovom nastojanju da ga afirmišu uprkos nestimulativnoj, čak restriktivnoj pravnoj regulativi (carina na uvoz opreme, komplikovana pravna procedura za dobijanje dozvola za uvoz, registraciju i držanje opreme).  

Činjenica je da ovaj sport zahteva posebnu infrastrukturu i da je nabavka opreme izuzetno skupa i otežana obzirom da se doprema iz inostranstva. Situaciju dodatno otežava i gotovo nikakva medijska zastupljenost kao i odsustvo strategije za afirmaciju ovog olimpijskog sporta

 

2011-01-09 00:00:00
Streličarski klub Košutnjak Beograd Prikaz sportskog kluba Streličarski klub Košutnjak Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 8,350
U kategoriji StreličarstvoBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori