Ragbi klub Pobednik Mozzart

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.62 - 13 glasova

Adresa
Belo vrelo 1
11000
Kontakt osoba
Milan Orlović
Telefon
060/50 40 872 065/364-65-60
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u sport, predvođena Boškom Strugarom, na osnivačkoj skupštini, 8. decembra 1996. godine osnovala je ragbi klub Pobednik. Početak budućeg jugoslovenskog i srpskog šampiona nije bio nimalo lak. Nije bilo terena, klupskih prostorija, materijalnih sredstava koja bi pratila veliku želju osnivača da se klub upiše u anale srpskog ragbija. Ipak, upornost, velika ljubav, volja i neumorno treniranje ubrzo su dali rezultate. U sportskom centru Košutnjak trenirali su budući šampioni, a ubrzo su stvorene sve takmičarske kategorije. Talentom i trudom mnogi članovi ragbi kluba Pobednik ubrzo su se izborili i za ključna mesta u nacionalnom timu.

Od momenta osnivanja svi članovi pomagali su razvoj kluba, a najveću zahvalnost, ragbi klub Pobednik duguje igračima koji su u njega uložili svo vreme, napore, nade, pa i novac. U najtežim danima za klub plaćali su članarinu kako bi Pobednik mogao da opstane, sami kupovali opremu, lopte i finansirali putovanja. U sezoni 1997/1998 Pobednik se uključio u aktivno takmičenje i već te godine stigao do plej-ofa. Prva utakmica završena je trijumfom, posle pobede nad već renomiranim klubom KBRK. Te, prve sezone, ragbi klub Partizan poneo je titulu šampiona, ali samo dve godine kasnije u neizvesnom i uzbudljivom meču Partizan je ostao u senci Pobednika, novog šampiona Države. Druga titula dolazi odmah za prvom, već sledeće godine, a treća u sezoni 2006/2007 pobedom nad ragbi klubom Dorćol. četvrta titula je osvojena u sezoni 2007/2008, tako da je Pobednik vladajući šampion.

Za sada, ragbi klub Pobednik okitio se jednom titulom u Kupu (2005/2006). Tokom godina postojanja ragbi klub Pobednik iznedrio je mnogo sjajnih igrača, koji čine okosnicu nacionalnog tima, a mlađe kategorije koje danas suvereno vladaju srpskim ragbijem pravi su dokaz kakva je profesionalna, ali i privatna politika kluba. Sve igrače Pobednika vežu iskreni prijateljski odnosi, dobra atmosfera, timski rad i velika želja za vrhunskim rezultatima. Van terena često se organizuju privatna druženja, a članovi Pobednika, bilo kojoj kategoriji igrača da pripadaju, uvek će pomoći svojim saigračima i na terenu i van njega. Klub trenutno broji oko stotinu članova koji se takmiče u četiri kategorije.

Mlađe kategorije najveća su nada Pobednika, jer zahvaljujući sjajnoj ragbi školi, svake godine iz nje "izlazi" veliki broj talentovanih i mladih igrača. Činjenica da je Pobednik "dao" najveći broj reprezentativaca dovoljno govori o kvalitetu pomenute ragbi škole u kojoj su mnogi najbolji srpski ragbisti dali svoje prve eseje.

 

2011-03-03 00:00:00
Ragbi klub Pobednik Mozzart Prikaz sportskog kluba Ragbi klub Pobednik Mozzart u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,971
U kategoriji Ragbi15BesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori