Mačevalacki klub Vojvodina Novi Sad

Mačevalacki klub „Vojvodina“ je počeo sa radom u oktobru 2007. godine, sa idejom popularisanja i razvijanja sportskog mačevanja, te formiranja svojevrsnog centra ovog sporta u regionu. Ideja o formiranju Kluba nastala je tokom organizacije Prvog evropskog prvenstva u mačevanju za kadete, koje je održano u Novom Sadu u martu 2007. godine, a čiju su organizaciju (njen tehnički deo) vodili upravo sadašnji članovi MK „Vojvodina“ - Veselko Dumitrov (kao tehnički direktor – gostujući trener i jedan od osnivača MK „Vojvodina“), Vasilije Milnović (kao generalni sekretar – prvi trener MK „Vojvodina“) i Velimir Uljarević (kao tehnički sekretar – oružar MK „Vojvodina“). To je bio najveći mačevalacki turnir ikada održan u Srbiji, na kome je učestvovalo više od 400 takmičara iz 36 evropskih zemalja, a Novi Sad je tim povodom ugostio oko 1000 ljudi.

Novi Sad bio je idealno mesto za formiranje ovakvog kluba budući da ima prepoznatljiv status sportskog centra, univerzitetskog grada (što je za ovaj sport od presudne važnosti), kao i grada kulture. Na početku je Klub strategiju razvoja bazirao na razvijanju svog članstva, organizaciji infrastrukture i trenažnih procesa, opredeljujući se da prva sezona, u takmičarskom smislu, bude bez rezultata, te da takmičari počnu da odmeravaju umeće u ovoj veštini sa sportistima drugih klubova tek od septembra 2008. godine.

Već nakon prvih nastupa naših takmičara postalo je jasno da je MK “Vojvodina”, po svom stručnom i takmičarskom kadru, u samom vrhu srpskog mačevanja - prve sezone osvojeno je državno zlato i četiri bronze u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, a druge godine tri zlatne i sedam bronzanih medalja u svim starosnim uzrastima.

Adresa
Maksima Gorkog 54, Novi Sad, 21000
Kontakt osoba
Veselko Dumitrov
Telefon
064/129-21-52
E-mail
Broj pregleda:
9,718
Selekcija kluba
Mešovita
Facebook page
https://www.facebook.com/mkvojvodina/
YouTube snimak: