Društvo mačevalaca Sveti Đorđe Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.22 - 18 glasova

Adresa
Centralni dom vojske Srbije, Francuska 2
11000
Telefon
063/831-68-16
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Bavimo se MAČEVANJEM raznih stilova i epoha: SPORTSKIM (19. i 20. vek), KLASIČNIM BORBENIM (stari i srednji vek, renesansa i barok) i SCENSKIM (za pozorište, film i balet), za potpune POČETNIKE i stare mačevaoce, DAME, DECU i GOSPODU svih uzrasta iznad 5 godina. Imamo prvu i najveću sekciju za KLASIČNO mačevanja u regionu i jedino smo društvo mačevalaca u Jugoistočnoj Evropi koje je član ACADEMY OF EUROPEAN MEDIEVAL MARTIAL ARTS u čijem članstvu je samo pet škola u Evropi. Osim u tri škole u Beogradu angažovani smo za držanje časova i seminara mačevanja još i u Dubrovniku, Mostaru i Sarajevu.

Do sada smo u ediciji "Rapir" izdali sedam knjiga iz oblasti evropskog mačevanja, postavili mačevalačke koreografije za sedam pozorišnih komada, tri filma... Koristimo MAČEVE evropskog tipa za razne ukuse, temperamente i konstitucije - PRAVE, SPORTSKE i POZORIŠNE: gladijuse, jednoručne viteške, jednoiporučne, dvoručne, rapire, špade, bodeže, sablje, florete, dečije dvoručne… SVE navedene mačeve, uz evropsku zaštitnu OPREMU perioda od XIV do sredine XX veka (zaštitne kacige, odela, štitnici za podlaktice, naramenice, grudni oklopi, rukavice), za polaznike i članove obezbeđuje škola.

Skola MACEVANJA Časovi mačevanja su organizovani grupno i individualno (u našem ili vašem prostoru) i to:SPORTSKO mačevanje stilom francusko-ruske škole (19-20 vek);KLASIČNO (borbeno) mačevanje stil »VISOKE ŠAKE« škole mačevanja »Sveti Đorđe«

(izbor najboljih instrukcija španske, nemačke i italijanske škole: instrukcije za rapir - škola Thibault Girard (1628) i škole Salvatore Fabris (1606);

instrukcije za dvoručni mač Lebkommer Hans (1529); instrukcije za špadu Angelo Domenico, a po L` Ecole Des Armes (1763).

Časovi SCENSKOG (pozorišno-filmskog) mačevanja se organizuju po programima profesora Konstantina Konstantinoviča Egera i Eugena Koha (Lenjingradski institut za teatar) i profesora mačevanja Nacionalnog centra za evropsko mačevanje Aleksandra Stankovića. Časovi su organizovani dva puta nedeljno u trajanju od jednog sata u večernjim terminima.

SVA POTREBNA MAČEVALAČKA OPREMA JE OBEZBEĐENA A MESEČNA ČLANARINA je 1500 DINARA.

Grupne časove mačevanja za decu (najmlađi 5 godina), dame i gospodu organizujemo u OŠ »Drinka Pavlović« - Kosovska 19 i Centralnom domu vojske Srbije, Braće Jugovića 19. Oprema za mačevanje je obezbeđena. Termini za mačevalačku sekciju Centralnog doma vojske Srbije su utorkom 19-22 i subotom 10-14. Termini za Društvo mačevalaca »Sveti Đorđe« su sredom 20-22 i nedeljom 18-20.

2011-02-07 00:00:00
Društvo mačevalaca Sveti Đorđe Beograd Prikaz sportskog kluba Društvo mačevalaca Sveti Đorđe Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 16,963
U kategoriji MačevanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori