Vidya Joga klub Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.5 - 2 glasova

Adresa
Vojvode Dobrnjca 26
11000
Kontakt osoba
Dragan Lončar
Telefon
063/84 64 027
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

U Vidya Yoga centru se svakodnevno održavaju redovni časovi joge.

Program Vidya Yoga vežbanja asana daje akcenat na osnaživanju i istezanju dubokih mišića leđa. Praksa je pokazala da usled sedentarnog načina života u gradskim uslovima, mišići leđa do te mere oslabe, da su problemi sa kičmom neizbežni. Uz slabe trbušne mičiće to dovodi do narušavanja celokupne statike tela. Dolazi do pojave hroničnih bolova i preopterećivanja mišićno-koštanog sistema.

Vežbe ekstenzije prednjače u programu vežbanja i one su balansirane vežbama fleksije, time se postiže odgovarajuća mišićna ravnoteža. Što znači da se istežu i mišići agonisti kao i antagonisti.

Svaki čas hatha joge se sastoji od vežbi ekstenzija, fleksija, istezanje prepona (aduktora u zglobu kuka), inverzija i torzija i zavržava se joga relaksacijom (joga nidrom).

Paralelno sa veoma preciznim instrukcijama koje se tiču načina zauzimanja, zadržavanja i napuštanja asana - joga položaja, vežbači bivaju upućivani i u praksu jogičkog disanja u toku izvođenja asana, koja je podjednako važna, kao i pravilno zauzimanje joga položaja

Redovni časovi:

Ponedeljak i Četvrtak: od 18:30 i od 20:30 h.

Utorak i Petak: od 09:00 i od 18:30 h.

Sreda: 18:00 i Subota: 17:00 h.

Sreda: 20:00 i Subota: 19:00 h.

Svaki čas traje 1h 45min. do 2h.

Grupe su manje, do 17 vežbača.

Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 2. januara. 1957. godine. Sa jogom se upoznao tokom studija u inostranstvu 1976. god. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije. 

Svog prvog učitelja, Svamija Satjanandu, upoznaje 1982. godine tokom njegove evropske turneje i od njega dobija dozvolu da podučava jogu i meditaciju. Krajem 1982. godine samostalno je započeo karijeru učitelja joge, i od tada se, punih 26 godina, bavi podučavanjem joge. Tokom dugogodišnje prakse i izučavanja različitih stilova joge velikih majstora, izgradio je sopstveni stil vežbanja i podučavanja, koji je nazvao Vidya Yoga – joga znanja, ističući na taj način neophodnost potpunog razumevanja predmeta kojim se bavimo, kao i ulogu spoznaje, ili uvida, koji prethode svakoj kvalitativnoj promeni ličnosti. Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Poslednjih godina on se posvetio obuci instruktora joge. U slobodno vreme prevodi literaturu iz oblasti joge, kao i drugih praktično-filozofskih predmeta.

2011-03-14 00:00:00
Vidya Joga klub Beograd Prikaz sportskog kluba Vidya Joga klub Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,079
U kategoriji JogaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori