Back BesplatanSport.com

Ritmicka gimnastika Sportski klub "Ritam" Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.88 - 20 glasova

Adresa
Blagoja Parovića 156
11000
Telefon
065/2332558
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Ritmicka gimnastika - Sportski klub "Ritam" je počeo sa radom u oktobru  2002. godine.

Jedan od naših ciljeva je da se što veći broj devojčica uključi u trenažni proces, što je preduslov za kvalitetnu selekciju i postizanje vrhunskih rezultata. Osim rezultata, svakako je važna i činjenica da ovaj, izuzetno lep ženski sport, sadrži mnoge elemente koji devojčicama obezbeđuju zdrav, normalan i harmoničan razvoj osnovnih psihofizičkih sposobnosti

Glavni trener i direktor kluba je naša najuspešnija ritmičarka svih vremena, Milena Reljin Tatić. Pored toga što je deset godina, tokom osamdesetih, bila u svetskom vrhu (finalista na Olimpijskim igrama 1984. Los Anđeles – 5. mesto i 1988. Seul – 9. mesto, učesnica na 5 svetskih prvenstva i finalista po rekvizitima na 4 evropska prvenstva), ima i preko dvadeset godina trenerskog iskustva. Uz nju, u klubu radi još 19 bivših ritmičarki i iskusnih trenera.

Naš škola ritmičke gimnastike organizuje treninge na 9 punktova u Beogradu (Pinki-Zemun, Šumice, Banjica, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, OŠ Mladost, OŠ Jelena Ćetković, OŠ Drinka Pavlović, OŠ Svetozar Marković, OŠ 22. oktobar) u kojima vežba 400 - 450 devojčica. U hali Pinki-Zemun se održavaju i treninzi ritmičke gimnastike prilagođeni devojkama i ženama.

Takmičarsku grupu čini četrdesetak talentovanih devojčica koje nastupaju na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Iako su naši uslovi treniranja mnogo lošiji, a treninzi vremenski mnogo kraći u odnosu na većinu zemalja, ipak se možemo pohvaliti velikim brojem medalja koje su, tokom proteklih sezona, osvojene na međunarodnim turnirima. Takođe, naše takmičarke su i aktuelne prvakinje Srbije u nekoliko kategorija, a tokom godine učestvuju na 15 do 20 međunarodnih turnira. Dosta njih je nastupalo i nastupa za reprezentaciju Srbije. Juniorska grupna vežba koju su činile članice našeg kluba je prvi put u istoriji naše ritmike učestvovala na Evropskom prvenstvu 2011. i kao najmlađa ekipa osvojila odlično 18. mesto, a njih 4 su bile članice juniorske grupne vežbe i na Evropskom prvenstvu 2013. Imamo i članice reperezentacije u individualnoj konkurenciji koje su nastupale ili nastupaju na Svetskim i Evropskim prvenstvima, takmičenjima Svetskog kupa i Grand Prix turnirima.

U cilju promocije, popularizacije i omasovljenja ritmičke gimnastike, a istovremeno i podizanja takmičarskog nivoa, realizujemo nekoliko akcija godišnje:

Međunarodni turnir »Prolećni prijateljski susret klubova« koji se održava krajem aprila. Ovo takmičenje je namenjeno zemljama iz regiona, ali prvenstveno za takmičarke iz Srbije kojima je potrebno da imaju što više međunarodnih nastupa. Na turniru učestvuje oko 160 takmičarki i 60 trenera i sudija.

Svakog juna, na kraju školske godine, organizujemo manifestaciju pod nazivom Revija »Ritam Beogradu« na kojoj, pored ritmičarki, nastupaju i plesači, karatisti, estetska gimnastika itd. – sve što može da poveže pokret i muziku. Na ovoj manifestaciji učestvuje oko 500 devojčica (uzrasta od 4 do 18 godina), a kao specijalne gošće uvek pozovemo i neku od vrhunskih takmičarki iz vodećih zemalja u svetu u ritmičkoj gimnastici: Rusije, Belorusije, Ukraine ili Bugarske. Reviji redovno prisustvuje oko 1.500 gledalaca.

Treninzi ritmicke gimnastike sportskog kluba Ritam se odrzavaju na vise lokacija>> .

 

2011-07-02 00:00:00
Ritmicka gimnastika Sportski klub "Ritam" Beograd Prikaz sportskog kluba Ritmicka gimnastika Sportski klub "Ritam" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 10,514
U kategoriji GimnastikaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori