Gimnastički Klub ''Dif'' Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.5 - 16 glasova

Adresa
Blagoja Parovića 156
11000
Kontakt osoba
Marko Medak
Telefon
064/12-44-188
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Gimnastički klub „DIF“, osnovan je 2008 godine, na inicijativu nekolicine entuzijasta, bivših gimnastičara i zaljubljenika u ovaj prelepi, ali težak sport i uz svesrdnu pomoć i stručno angažovanje profesora sa katedre za sportsku gimnastiku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Javila se potreba za njegovim osnivanjem jer već čitavu deceniju, a možda i duže, nema dovoljno gimnastičkih klubova na teritoriji Beograda.

Postoje svega dva kluba, od kojih je samo jedan aktivan. U klubu se radi sa rekreativnim i takmičarskim kategorijama. U rekreativnom programu se primenjuju razni gimnastički poligoni spretnosti, koordinacije, snage i dr. kao i program vežbi oblikovanja kao preventiva lošeg držanju tela i ostaih disfunkcija koje mogu nastati usled inaktiviteta i sedentarnog načina života. Sprovođenje programa je kroz igru i motivacione zadatke tako da detetu ne opada pažnja tokom treninga.

U programe se podjednako uključuju i dečaci i devojčice. Već nakon nepunih dve godine rada, klub je učestvovao na takmičenju na nivou Srbije, gde je klub imao dve muške ekipe u dve selekcije mlađih kategorija.   U klubu se podjednako neguje i muška i ženska sportska gimnastika, pa je u planu nastup na takmičenjima kako muške tako i ženske ekipe.

Mi smo mlad ali perspektivan klub, u kome deci pružamo mogućnost da se igraju, druže, vežbaju i da se maksimalno razviju u pozitivne i zdrave ličnosti.

 

2011-01-04 00:00:00
Gimnastički Klub ''Dif'' Beograd Prikaz sportskog kluba Gimnastički Klub ''Dif'' Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 6,670
U kategoriji GimnastikaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori