Taekwondo klub Galeb Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.39 - 23 glasova

Adresa
Nikodima Milaša 17
11000
Telefon
011/329 53 33
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Taekwondo klub "Galeb" osnovan je 1991. godine. Program namenjen isključivo onima koji žele da se posvete sportskoj borbi. Na ovim treninzima takmičari se pripremaju za osvajenje medalja na velikim sportskim takmičenjima kao što su Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo.

Provere i dodatna iskustva takmičari stiču učešćem na mnogim domaćim i međunarodnim turnirima u toku godine. Najveći broj reprezentativaca je iz našeg kluba koji je već osam godina prvak države. Taekwondo je samoodbrambena tehnika borbe bez oružja koja ukljucuje primenu udaraca nogama i rukama (sa zemlje i iz skoka), blokove, eskivaže, itd.

To je mnogo više od obicne fizicke borilacke veštine. Taekwondo je sistem treninga tela i uma u kome je naglasak stavljen na razvijanje moralnog karaktera.

Taekwondo je borilacka veština nastala kombinovanjem razlicitih borilackih stilova koji su tokom proteklih 2000 godina postojali u Koreji, kao i u nekim zemljama koje je okružuju (Kina, Japan, itd.). Najstariji podaci o Taekwondo - u datiraju oko 50. godine pre nove ere. U to vreme, Koreja je bila podeljena na tri kraljevstva. Silla, koja je osnovano u Kyongju ravnici 57. godine pre nove ere, Koguryo, koje se nalazilo u dolini reke Yalu, osnovano 37. godine pre nove ere, i Paekche, koje se nalazilo u jugozapadnom delu korejskog poluostrva, osnovano 18. godine pre nove ere.

Postoji više lokacija u Beogradu na kojima se održavaju treninzi Taekwondo kluba "Galeb".Sedište kluba, kao i glavna sekcija kluba u kojoj vežbaju sve grupe, nalazi se u novoj sali u ulici Nikodima Milaša 17 (stari naziv Radmile Rajkovic 17), prva paralelna ulica sa Ruzveltovom, preko puta Novog groblja.

2011-03-06 00:00:00
Taekwondo klub Galeb Beograd Prikaz sportskog kluba Taekwondo klub Galeb Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 8,941
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori