Tekvondo Klub Partizan

Rejting
★★★½
Ocena: 3.67 - 3 glasova

Adresa
Patrisa Lubumbe 5 (OŠ Arčibal Rajs )
11000
Kontakt osoba
Branko Gojkovic
Telefon
063/717-54-49
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Tekvondo klub “Partizan” osnovan je 15.02.1996. godine, a nešto više od dve godine pre toga (od Oktobra 1993.), radio je pod imenom “Palilulac”, kao tekvondo sekcija istoimenog džudo kluba. Prvih 5 – 6 god. rada su obeležile porođajne muke svih novih klubova, zatim i sankcije, kao i problemi skoro svih beogradskih klubova, jer je poznato da za razliku od manjih gradova, Beograd ne ulaže u tzv male sportove, što je rezultovalo malim brojem članova i samo pojedinačnim uspesima.

Sve ovo možete trenirati zajedno sa nama na adresi Patrisa Lubumbe 5 (OŠ Arčibald Rajs) Tekvodno klub Partizan. Više informacija o taekwondo na sajtu www.partizantkd.com, ili nas potražite na facebooku pa pitajte sve što vas interesuje. Treninge vodi školovani trener tekvondoa, internacionalni majstor Branko Gojković 4.dan  Tekvondo (taekwondo) je olimpijski borilački sport nastao sredinom 50-ih godina prošlog veka, objedinjavanjem nekoliko hiljada godina starih korejskih borilačkih veština sa modernim naučnim dostignućima u oblasti sporta. Tekvondo je u stvari umeće borenja rukama i nogama, zasnovano na ljudskom instinktu samoodbrane prenesenom u sistem borenja, koje se usavršava fizičkim i mentalnim treningom. Pored sportskog i samoodbrambenog karaktera, u velikom broju zemalja prihvaćen i kao deo obuke najelitnijieg dela vojske - specijalnih jedinica.

Prosečno potrebno vreme, da se uz redovno vezbanje dodje do crnog pojasa, je 3 – 4 god. bez obzira na uzrast. Najmladji crni pojas (majstor), iz naseg kluba položio je sa 10, a najstariji sa 43 god. i oboica su igrom slučaja počela da vezbaju istovremeno! U slučaju da se učenik tokom treninga trudi znatno više od ostalih članova kluba, na polaganjima za učenička zvanja, može ‘’preskočiti” pojas, odnosno doći do majstorskog zvanja za manje od 3 god. Odprilike, kao da osnovnu školu završite za 5 – 6, odnosno srednju za manje od 4 god.

Za pripadnice lepšeg pola, koje čine više veliki deo naseg kluba, ovo je idealna veština i sport, jer se ne dobija na masi, već na pravilnoj definiciji figure, elastičnosti i mekoći pokreta. Pored toga, žene su prirodno fleksibilnije, i veliki broj tehnika koje nauče na treningu mogu da iskoriste u samoodbrani. Iako je ovo borilački sport, povrede su veoma retke, čak ređe nego u ekipnim sportovima sa loptom, na primer.

Treninge vodi školovani trener tekvondoa, internacionalni majstor Branko Gojković 4. dan, koji je svoju veštinu usavršavao i na brojnim međunarodnim seminarima, učeći od najpoznatijuh svetskih majstora tradicionalnog i vrhunskih trenera sportskog tekvondoa, bivših svetskih šampiona, vežbajući čak i sa reprezentativcima Južne Koreje, postojbine ove veštine. Treneri u klubu su i Ljubomir Stefanović 1. dan, Slobodan Orlić 1. dan. Ivan Lukić 1. dan i majstorski kandidat Svetozar Žarković.

Vežbanjem u nasem klubu, naučićete da se borite, povećaćte samopouzdanje, usavršiti gipkost, snagu, brzinu i izdržljivost, odnosno POMERITI SVOJE GRANICE!

 

2011-11-25 00:00:00
Tekvondo Klub Partizan Prikaz sportskog kluba Tekvondo Klub Partizan u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,822
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori