Ninjutsu klub Bujinkan RYOTO Dojo Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.47 - 167 glasova

Adresa
Bulevar oslobođenja 140
11000
Kontakt osoba
Marović Ivan
Telefon
+381607175268
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Dobrodosli u Ninjutsu Beograd - Ryoto Dojo!

Borilačka veština „Ninjutsu“ (nin – potajnost, istrajnost, izdržljivost, čovek; jutsu – veština) koren je borilačke tradicije starog Japana i danas se najčešće odnosi na specifične metode i tehnike borenja koje su bile korišćene od strane samuraja i nindži. Klub „Bujinkan Ryoto Dojo“ član je ninđucu organizacije „Bujinkan“ čije je sedište u Tokiju, a njn osnivač je Soke Masaaki Hatsumi kao naslednik tri nindža škole i šest samurajskih škola.Ninđucu, kao veština preživljavanja, nema takmičenja i pravila ali je itekako uokvirena u humanim, etičkim i moralnim kodeksima.

Zbog svoje sveobuhvatnosti ona je dinamična i kreativna. Pravilnim i promišljenim treningom ninđucua pruža se neograničena mogućnost razvoja tela, psihe i ličnosti.Suština ninđucua, kao i kod svih borilačkih veština i vojnih strategija je samoodbrana i zaštita od opasnosti, pod kojim se podrazumeva ne samo fizička zaštita, već i zaštita duha takođe.

Obuka samoodbrane kroz ninđucu podrazumeva mnogo više od obuke zadavanja udaraca i savlađivanja protivnika. Podučavanje samoodbrane zasnovano je, pre svega, na preventivnom prepoznavanju i izbegavanju opasnosti. Treninzi su individualno prilagođeni mogućnostima i potrebama vežbača, sa vođenjem računa o postupnom i zdravom podizanju kondicije.Treninzi se sastoje od: japanske kondicione pripreme (individualno prilagođene), učenja tehnika padova, udaraca bilo kojim delom tela, poluga, bacanja, gušenja, borbe u parteru, upotrebi slabih tačaka, kao i sistematičnog i postupnog upoznavanja sa različitim tipskim oružjem.

Članovima kluba pored sticanja znanja i iskustva ove drevne borilačke veštine pruža se i prilika putovanja i sticanja novih prijatelja iz celog sveta.

Treninge ninđucua vodi Marović Ivan (majstor 10. Dan Bujinkan Budo Taijutsu-a).  Ivan je završio master studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Zaposlen je kao asistent na Sportskoj Akademiji u Beogradu i radi kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi.Treniranje ninđicua započeo je kod Mirka Ostojića majstora 15. Dan. Do sada je pohađao preko 80 borilačkih seminara u zemlji i inostranstvu, trenirajući sa najboljim majstorima veštine van Japana. Takođe, bio je nekoliko puta u Japanu na usavršavanju veštine, gde je i promovisan od strane japanskih majstora najvišeg ranga. Poslednih 5 godina najviše pohađa seminare Sevenerika Bogsatera, Roba Renera, Pit Reinoldsa, Dankan Stjuarta.

Treninzi se odrzavaju u sali kluba FABRIKA POKRETA

 

2011-03-04 00:00:00
Ninjutsu klub Bujinkan RYOTO Dojo Beograd Prikaz sportskog kluba Ninjutsu klub Bujinkan RYOTO Dojo Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 14,356
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori