Back BesplatanSport.com

Klub borilačkih sportova Vojvodina - Veletabak Novi Sad

Rejting
★★★★
Ocena: 4.36 - 14 glasova

Adresa
Lasla Gala 24
21000
Kontakt osoba
Miodrag Jotić
Telefon
063/554-668
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Borilački klub sportova VOJVODINA - VELETABAK , sa tradicijom dugom 30 godina, poziva Vas da postanete jedan od članova ove velike sportske škole.

Ovaj klub je, po rezultatima, najbolji klub u našoj zemlji i već četvrtu uzastopnu godinu ( 2004., 2005., 2006., 2007. ) postiže vrhunski rezultat u konkurenciji 85 klubova Kik Boks Saveza Srbije i Kik Boks Saveza Vojvodine. Klub je prvi u Srbiji počeo da: organizovano vežba, propagira i učestvuje u takmičenjima iz kik boksa, savatea, tajlandskog boksa, a 2001. godine je organizovao i K-1 turnir. Zbog uspeha svojih takmičara u reprezentaciji Srbije u MUAY THAI-ju, sam klub je više orjentisan na predstavljanje baš tog borilačkog sporta, koji važi za najjednostavniji, najbolji i najsavršeniji oblik borenja.  

Tradicionalni vojni stil danas je poprimio moderna obeležja: modifikovane tehnike nogu i ruku u ringu uz korišćenje rukavica sličnih onima u boksu. Dovoljno je reći da tajlandski boks zovu ’’umetnost osam smrtonosnih oružja’’ (zbog mogućnosti korišćenja šaka, stopala, laktova i kolena), i kada dodamo još borbu u klinču (samo u stojećem stavu) – sve je jasno .

Ovakva pravila zahtevaju od boraca veliki stepen izdržljivosti i polivalentnost u načinu borbe. Vojska i policija obavezno trenira tajlandski boks a uvodi se i u osnovne škole. Muay Thai nije samo sport za muškarce nego se njime bave svi uzrasti, žene, deca, mladi, stari, rekreativci.

 Klub Borilačkih sportova ''VOJVODINA'' je nastao iz Kung-Fu Kluba '' Novi Sad'', koji je registrovan u GSUP-u 09.10.1978. godine pod brojem 550.Od 16.01.1992. godine klub je promenio ime u Savate klub '' Vojvodina'' (registrovan u GSUP-u pod brojem 850) i od 1993-e je član Sportskog Društva ''Vojvodina''.    Dana 13.08.1998. godine, Klub Borilačkih Sportova ''VOJVODINA'', sa sedištem u Novom Sadu, upisan je u registar sportskih organizacija pod brojem 4326. Rešenje je izdato od Ministarstva za omladinu i sport.Donošenjem Zakona o sportu Republike Srbije, Klub je registrovan u Agenciji za Privredne Registre od brojem БС 454/2012, dana 26.01.2012. godine.

U skladu sa imenom kluba, vežbaju se kontaktni borilački sportovi: Muaythai (tajlandski boks), kik boks (sa svojim disciplinama: ful kontakt, lou kik, K-1, semi kontakt, lajt kontakt..), savate (francuski boks), boks.... U toku trideset sedam (37) godina rada kluba, treninge je pohađalo oko 7 do 8 000 polaznika različitih socijalnih struktura. Klub radi na amaterskim principima i članovi Uprave su sponzori, donatori, prijatelji i simpatizeri ovog sporta. Finansiranje je samostalno, putem članarine, sponzorstva i marketinga.Klub je član Kik Boks Saveza Srbije (Beograd, ul. Terazije 35, tel.011/ 32 35 143),Kik Boks Saveza Vojvodine i Kik Boks Saveza Novog Sada, i Muaythai saveza Srbije.Klub je OSNIVAČ sledećih organizacija:

1. JUSO (Jugoslovenski savate odbor) - 12.09.1987. god.

2. JUKIK (Jugoslovenski Kik boks savez) - 28.10.1989. god.

3. KBSS (Kik boks savez Srbije) - 24.12.1991. god.

4. KBSV (Kik boks savez Vojvodine) - 04.06.1998. god.

5. KBSNS (Kik boks savez Novog Sada) - 19.07.2005. god.

6. MTSS (Muaythai savez Srbije) - 21.02.2009. god.

Počeci bavljenja ovim sportom datiraju od 1978-e godine, kada je grupa entuzijasta, zaljubljenika u sport, trenirala više srcem nego znanjem. Odlazeći na seminare, vežbači se upoznaju sa majstorima raznih borilačkih sportova (odatle potiče IME kluba), šireći poznanstva i van naših granica.Leta 1981-e godine, na Rabu (Hrvatska - seminar borilačkih sportova), Miodrag Jotić se upoznaje sa majstorima SAVATE-a, francuskim trenerima i borcima, i od tada počinje uspešna karijera ovog kluba.

Od tada, neprekidno odlazeći na takmičenja, seminare i revije, Jotić je šireći svoje znanje, isto prenosio na mlađe uzraste i nove zaljubljenike u ovaj atraktivni sport. Baveći se tada kontaktnim borilačkim sportovima, stvarala se garnitura pionira ovih sportova u Novom Sadu i na prostoru bivše JugoslavijeSvakako ih treba pomenuti ovom prilikom, a to su: Dragan Vodogaz, Nedeljko Božin, Josip Mezei, Zvonko Harambašić, Goran Skalicki, Slaviša Plavšić, Milorad Batar, Laslo Boka, Zoran Predojević, Radovan Jablanov, Dragan Maričić, Miroslav Vajda, Čejvan Halid...Kako se SAVATE (francuski boks) počeo vežbati uporedo u Zagrebu i Rijeci 1981. godine, Novi Sad je pionir ovog sporta na teritoriji bivše Jugoslavije.Miodrag Jotić je PRVI takmičar (sa prostora bivše Jugoslavije), koji je učestvovao na međunarodnom meču u savateu u Mullhouseu (21.01.1982.godine). Članovi ovog kluba su bili prvi demonstratori savatea u: Beogradu, Rumi, Zrenjaninu, Vrbasu, Borovu, Zemunu, Budimpešti...

2010-12-26 00:00:00
Klub borilačkih sportova Vojvodina - Veletabak Novi Sad Prikaz sportskog kluba Klub borilačkih sportova Vojvodina - Veletabak Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 10,793
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori