Karate klub Arena Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.6 - 5 glasova

Adresa
Vitanovačka 51
11000
Telefon
062/851-00-34
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Karate klub "Arena" kao jedan od najmlađih klubova u Beogradu osnovan je 4. avgusta 2006. godine. Od avgusta do decembra 2006. godine takmičari našeg kluba su učestvovali na 17 turnira u zemlji i inostranstvu gde je osvojeno približno 200 medalja. Klub je osnovala grupa zaljubljenika u karate na čelu sa Sanjom Mihajlović, dugogodišnjom reprezentativkom naše zemlje u katama i osvajačem mnogobrojnih odličja u zemlji i inostranstvu.

Klub je član Beogradskog karate saveza (BKS) i Karate federacije Srbije (KFS) koji su članovi Evropske karate federacije (EKF) i Svetske karate federacije (WKF). U klubu vežbaju sve uzrasne kategorije od poletaraca do seniora. Posebna pažnja se poklanja takmičarima u katama po čemu je klub postao prepoznatljiv u Beogradu, Srbiji i na Balkanu. U veoma kratkoj istoriji kluba naši takmičari su postigli fantastične rezultate. Već naredne godine od osnivanja (2007) takmičari našeg kluba su na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojili 473 medalje od toga 196 zlatnih, 117 srebrnih i 160 bronzanih medalja. 2007. godine po prvi put učestvujemo na Balkanskom prvenstvu za mlađe uzrasne kategorije u Rumuniji gde je osvojeno 3 medalje (Marković Romana, Zdravković Stefan i Romić Stefan), Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u Makedoniji gde je osvojeno 4 medalje (Stepanović Ivana i Todorović Marko-pojedinačno i ekipno), Mediteranskom prvenstvu na Kipru gde je osvojena srebrna medalja (Stepanović Ivana) a naši takmičari su učestvovali i na Evropskom šampionatu u Slovačkoj i Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Takođe na regionalnom prvenstvu Evrope u Novom Sadu reprezentaciju Beograda je predstavljala naša ekipa u ženskoj konkurenciji. Naši takmičari su u 2007. godini učestvovali i najednom od najeminentnijih turnira u Evropi "Zlatnoj ligi" gde je takmičarka našeg kluba Stepanović Ivana osvojila bronzanu medalju a na državnom prvenstvu za seniore osvojeno je 3 medalje (Stepanović Ivana, Jovanović Aleksandra, i ženski tim). 2007. godina ostaće zbog ovih rezultata zlatnim slovima upisana u istoriju našeg kluba jer smo za godinu dana ostvarili rezultate sa kojima retko koji klub u Srbiji može da se pohvali.

Karate klub "Arena" je jedan od retkih klubova u Srbiji koji ima takmičare u svim uzrasnim kategorijama od poletaraca do seniora. Na osnovu osvojenih medalja u 2008. godini na prvenstvu države za mlađe uzrasne kategorije znanično smo najbolji klub u Srbiji sa osvojenih 7 zlatnih, 5 srebrnih i 13 bronzanih medalja. Na kupu države smo takođe bili najuspešniji sa 6 zlatnih, 2 srebrne i 6 bronzanih medalja. 2008. godine smo dobili i prvake države u seniorskoj konkurenciji. Naš ženski tim u sastavu Stepanović Ivana, Bajić Tamara i Krstić Marija okitio se zlatnom medaljom na prvenstvu države. Na skoro svi turnirima u Srbiji na kojima smo učestvovali u protekle dve godine u generalnom plasmanu smo gotovo uvek zauzimali jedno od prva tri mesta.

2011-02-27 00:00:00
Karate klub Arena Beograd Prikaz sportskog kluba Karate klub Arena Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 4,783
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori