Judo klub Proleter Zrenjanin

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 6 glasova

Adresa
Miroslava Tirše 1
23000
Telefon
023/511-210
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Omladinski Džudo klub „Proleter“ iz Zrenjanina počeo je sa radom 1966. godine kao sekcija teškog atletskog kluba „Udarnik“, a pravi naziv „Proleter“ dobija 1971. godine koji je zadržao do današnjih dana. Klub trenutno broji više od 150 takmičara i takmičarki.

Prema preporukama Ministarstva sporta kao i SSS u klubu se intenzivno radi sa mlađim uzrasnim kategorijama: pioniri, kadeti i juniori. Podjednako se radi sa dečacima i devojčicama. Takođe je veoma značajno da uspehe u džudou jednako postižu kako dečaci tako i devojčice. Sa takmičarima u našem klubu trenutno rade četiri diplomirana džudo trenera, te rezultati i masovnost nikako nisu slučajni već rezultat temeljnog i ozbiljnog rada sa decom.

Najveći uspesi kluba počinju 1981. godine kad se otvaraju nove sekcije po školama: "Petar Petrović Njegoš", "Vladimir Nazor", "Đura Jakšić", "Servo Mihalj", "Dositej Obradović", "Žarko Zrenjanin", "Jovan Jovanović Zmaj".

S obzirom da je glavno sedište kluba bilo u DTV "PARTIZAN", klub dovodi najveći kvalitet takmičara iz školskih sekcija i od tada klub počinje da ostvaruje vrhunske rezultate na prvenstvima Vojvodine, Srbije i države Jugoslavije.

1992. godine klub ulazi u najviši rang takmičenja – SUPER JUDO LIGU, gde ostaje i do današnjih dana, a 1994. godine se priključuje i SAMBO SAVEZU JUGOSLAVIJE gde je i danas.
2011-03-08 00:00:00
Judo klub Proleter Zrenjanin Prikaz sportskog kluba Judo klub Proleter Zrenjanin u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,860
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori