Judo klub "Olimp" Beograd

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★
Ocena: 4.2 - 5 glasova

Adresa
Baba Višnjina 19
11000
Telefon
011/24-58-126 064/115-56-63
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Okupljanjem dece iz okolnih škola, septembra 1990 g. počela je sa radom sekcija džudo kluba ‘’Zvevdara’’ koja je svoju aktivnost obavljala u istoimenom sportskom centru, poznatijem kao OLIMP.  

Marta 1994 g. održana je osnivačka skupština a ubrzo u maju i zvanično registrovan džudo klub ‘’Olimp’’ koji svoj rad počinje septembra iste godine. Kroz dugogodišnji sistematski rad, iznedreni su mnogi uspešni džudisti, koji su ime kluba pronosili kako na domaćim tako i na tatamijima širom sveta. Kadetska, juniorska i seniorska državna reprezentacija su drugom polovinom devedesetih pa na ovamo, bile stalna adresa nastupa naših sportista. Nisu izostali ni uspesi na državnim, balkanskim prvenstvima, kao ni nastupi na prvenstvima Evrope, prvenstvima sveta, Olimpijadama mladih. Ženska ekipa je decembra 1998 g. osvojila 1. mesto na Ekipnom prvenstvu Jugoslavije za žene (I ženska liga).  

Rad se zasniva na podizanju sopstvenog takmičarskog kadra, od najmlađih uzrasnih kategorija do seniora. Delatnost se obavlja u 2 sale i to u Industriji Precizne Mehanike je škola džudoa od 15 do 77 g. (rekreativni džudo), sekcija slepih i slabovidih, BOV (Bezbedonosno Operativne Veštine), dok su u sali u SC ’’OLIMP’’ takmičari, pioniri od 7 do 14 g. sportska školica za decu od 5 do 7 g.  

U klubu rade treneri koji su završili visoke ili više sportske škole, tako da školovani trenerski kadar omogućuje zdrav i uspešan način bavljenja sportom i rekreacijom. Školu džudoa našeg kluba pohadaju,kako mladi, tako i ljudi srednjeg doba pa i stariji. Pored usmeravanja ka sportskom takmičenju, težište rada je na širenju džudo kulture i tehničkom obrazovanju članova, kao i psiho fizičkom razvoju dece i mladih.

Judo klub Olimp drzi treninge za slepe i slabovide.

2011-03-09 00:00:00
Judo klub "Olimp" Beograd Prikaz sportskog kluba Judo klub "Olimp" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,278
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori