Aikido klub "Hou Shin Ryu" Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.5 - 8 glasova

Adresa
BULEVAR ZORANA DJINDJIĆA 92
11000
Kontakt osoba
Boris Delić
Telefon
064/295-01-39
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Hou shin ryu aikido je nastao kao spoj nekoliko postojećih pravaca aikidoa sa idejom da se način izvođenja tehnike ne zasniva samo na određenoj školi i sistemu, već da vežbaču pruži širok spektar pristupa određenoj situaciji, bilo da se radi o samoodbrani ili isključivo tradicionalnom načinu vežbanja aikidoa kao veoma kompleksne veštine u cilju samousavršavanja. Hou shin ryu u grubom prevodu znači škola slobodnog ili nevezujućeg uma što je i ideja vodilja cele priče.

Vežbanje se deli na dva nivoa, bazični i napredni. Bazični nivo vežbanja podrazumeva učenje o kretanju, padovima i osnovnim principima koji važe za bilo koju školu aikidoa. Ovaj nivo vežbanja je idealan za sve uzraste i starosne dobi. Vežbači na ovom nivou mogu da se po želji baziraju isključivo na rekreativni aspekt. Napredni nivo vežbanja se zasniva na vrlo specifičnim i nekonvencionalnom uvežbavanju tehnika, rešavanju problematičnih situacija u domenu samoodbrane i zaštiti drugih lica. Tehnike se izvode fluidno, uvežbava se kompletna percepcija, brzo i efukasno prilagođavanje novonastaloj situaciji, odbrana i rad sa oružjem, odbrana i kontrola sa nekoliko napadača i uopšte snalaženje u otežanim uslovima.

Takođe je bitno pomenuti da se na ovom nivou vežbanja izbegavaju dogovoreni napadi i tehnike kako bi doveli um napadača do potpune slobode i gde bi se jasno video napredak prethodno naučenih lekcija. To je zapravo i cilj hou shin ryu skole aikidoa. Generalno nema potrebe za jednoličnim i šablonskim uvežbavanjem koje traje 20 ili 30 godina gde se vežbač polako pretvara u mehaničko programirano biće. Ovakav način vežbanja se pokazao kao maksimalno prirodan i učinkovit jer se ne teži ograničavanju vežbača ka jednoj školi ili stilu već naprotiv cilj je da vezbač postane što prirodniji i slobodniji kako bi postigao mentalno, duhovno i fizičko savršenstvo. Hou shin ryu škola je priznata, a i verifikovana od strane američke ju jutsu federacije.

 

2011-06-28 00:00:00
Aikido klub "Hou Shin Ryu" Beograd Prikaz sportskog kluba Aikido klub "Hou Shin Ryu" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,522
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori