Hapkikwan klub ''International'' Beograd

Rejting
★★½
Ocena: 2.63 - 8 glasova

Adresa
Jove Ilica 2
11000
Kontakt osoba
Boris Krivokapic
Telefon
064/22-00-907
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Hapkikwan (od korejskog hap - harmonija, ki - snaga, unutrašnja energija i kwan škola) je borilačka veština koju je 1994. godine, nakon punih 20 godina staža u raznim borilačkim veštinama, osmislio prof. dr Boris Krivokapić. Nastao je iz Hapkidoa, koji je poznat kao jedan od najkompletnijih i najefikasnijih sistema samoodbrane, te bi se mogao nazvati i jednom školom hapkidoa.  

Bliže gledajući osnova Hapkikwana su Moo Lim Won Hapkido (koji je B. Krivokapić vežbao u Koreji 1994.g. kod prvog coveka te škole, velemajstora Choi Sang Heum-a) i Hoshinkido Hapkido (u kome je zvanični predstavnik za Balkan, u zvanju 6 Dan. pod GM Serge Baubil-om, 10. Dan, predsednikom International Hoshinkido Hapkido Federation).

Obe škole su proistekle iz jedne od najjačih, najčrvršćih i najdirektnijih škola Hapkido - Bum Moo Hapkido, koju je jos 1968.g. razvio GM Kim Yun Sik, 10. Dan).
2010-12-27 00:00:00
Hapkikwan klub ''International'' Beograd Prikaz sportskog kluba Hapkikwan klub ''International'' Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 4,319
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori