Aikido klub "Srce Srema" Ruma

Rejting
★★★★
Ocena: 4.14 - 7 glasova

Adresa
15 maja 142
22400
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Na inicijativu Nikole Pjevca i Gorana Đumića 2002 godine osnovan je Aikido klub "Srce Srema" u Rumi. Kroz klub je prošlo oko 100 članova, a danas klub broji 35 članova. Klub je član Aikido saveza Srbije i Crne Gore, Evropske Aikido Federacije i Internacionalne Aikido Federacije sa sedištem u Tokiju.

Treninge vodi:

Nikola Pjevac Sensei, internacionalni majstor Aikikai, drugi dan

"Nema neprijatelja u Aikidou. Grešite ako mislite da budo (duhovno usmerena ratnička veština) znači imati protivnike i neprijatelje, biti jak i poraziti ih. U pravom budou nema ni protivnika ni neprijatelja. Pravi budo znači biti sjedinjen sa univerzumom, to jest biti sjedinjen sa središtem univerzuma. Tajna Aikidoa leži u usklađivanju nas samih sa kretanjem univerzuma, i u stvaranju akorda sa njim. Onaj ko je otkrio tajnu Aikidoa otkrio je univerzum u sebi i može reći: Ja sam univerzum." 

"Nikad ne mogu biti pobeđen, bez obzira na to koliko me brzo neprijatelj napada. Ne zato što je moj zahvat brži od neprijateljevog. To nije pitanje brzine. Borba je završena pre nego što je i počela. Kada neko pokušava da se bori sa mnom, sa samim univerzumom, on mora da poremeti njegov sklad. Stoga, u samom trenutku kada je naumio da se bori, on je pobeđen. Vremenska mera - brzo ili sporo - za to ne postoji. Aikido je ne-suprostavljanje. Pošto je ne-suprostavljanje, Aikido je uvek pobeda."

Upis novih članova

Upis novih članova se vrši u vreme održavanja treninga, i to:

ponedeljkom, sredom i petkom od 20:00 do 21:30

Početnici ne moraju nabavljati posebnu opremu za treniranje. Dovoljno je imati bilo kakvu trenerku i majicu koje ne ometaju rad.

 

2011-10-23 00:00:00
Aikido klub "Srce Srema" Ruma Prikaz sportskog kluba Aikido klub "Srce Srema" Ruma u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 4,940
U kategoriji Aikido klubBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori