Aikido klub Jovica Stanojevic Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4 - 4 glasova

Adresa
Djure Danicica 11
11000
Telefon
060/660-01-43
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Aikido Klub "Jovica Stanojevic" je pod tim imenom nastao 1993. godine, a prema atmosferi i nacinu rada predstavlja nastavak najstarijeg aikido kluba na ovim prostorima, koji je blizu dve decenije radio razvijajuci tehniku i ideju aikidoa, u prostorijama "Društva za telesno vaspitanje i rekreaciju Partizan " na Dedinju.

Aikido trening program  je namenjen i za najmladji uzrast - već od 5 g. 

Iz tog kluba najstariji clanovi pocetkom osamdesetih godina osnivaju svoje klubove, koji nastavljaju da saraduju sa maticnim klubom ali i medusobno stvarajuci prvu aikido organizaciju na ovim prostorima "Aikido društvo Beograd" Najzaslužniji covek za razvoj aikidoa u Jugoslaviji sigurno je dugogodišnji trener maticnog kluba i jedan od pionira aikidoa u ovom delu sveta - Jovica Stanojevic (1952-1984)

Od prvog septembra, aikido klub“Jovica Stanojević“, ima svoj dojo, sa salom od oko 60 m2. U njemu će se osim aikidoa, odvijati još i mnogobrojne aktivnosti, kulturno – rekreativnog karaktera. Veliki broj tih aktivnosti, vezan je za japansku kulturu, pa stoga ovaj dojo želimo da nazovemo „Centar za negovanje japanske kulture“.

Aikidom možete početi da se bavite u bilo kom uzrastu od 5 godina pa nadalje. Programi su organizovani tako da odgovaraju svakoj životnoj dobi i da je moguće otpočeti treninranje na bilo kom treningu.

Vežbe istezanja, razgibavanja, oblikovanja su na početku treninga. Zatim slede padovi i osnove kretanja u Aikidou. Aikido tehnike rade se u parovima ili u grupama. Trening za odrasle uvek otpočinje vežbama disanja i osnovnim vežbama Kinorenme. Zatim se rade vežbe kretanja, padovi, tehnike Aikidoa.Na kraju treninga kokju ho i seiza.

 

2011-06-13 00:00:00
Aikido klub Jovica Stanojevic Beograd Prikaz sportskog kluba Aikido klub Jovica Stanojevic Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,464
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori