Aikido klub Budo Novi Sad

Rejting
★★★½
Ocena: 3.5 - 8 glasova

Adresa
Heroja Pinkija 2
21000
Telefon
063/523-779
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Aikido klub Dojo "Budo" iz Novog Sada postoji od 2004. godine. BUDO znači "borilački put", koji objedinjuje sve japanske borilačke veštine. 

Osnivač škole je Duško Kulačin, 3.DAN Aikikai Aikido, a Aikidoom se bavi 18 godina. Škola je deo Aikido Federacije Srbije - Aikikai Srbije, koja poseduje zvanično priznanje Aikikai Hombu Dojo Recognition, odnosno svetski priznate učenike i majstore.

Početkom 2009. godine Aikido federacija Srbije - Aikikai Srbije dobila je Hombu Dojo Recognition. Ta teška reč “rekongnišn” što znači u našem slučaju priznanje, dodeljena je našoj organizaciji nakon osam godina od njenog osnivanja. Osim novih prava koja nam daje ovo priznanje ono pokazuje i da Hombu dođo veruje da ćemo biti dostojni da i ubuduće širimo aikido veštinu u duhu i u skladu sa idejom Moriheja Uešibe.

Budo nije stvar psihičke snage, rukovanja oružjem sa velikim umećem, niti sposobnost da oboriš drugu osobu pre nego što ona tebi uradi istu stvar. To je put prema večitoj mudrosti i duhovnom razumevanju. Ipak, ako nije delotvoran u pravoj praksi, on gubi svoju duhovnu vrednost i jedinstvenost. U pravom budou, nema neprijatelja. Ne bi trebalo da trenirate da biste postali snažni ili da biste bili u stanju da porazite neprijatelja već radije da biste mogli da budete od koristi svetskom miru.

2011-06-15 00:00:00
Aikido klub Budo Novi Sad Prikaz sportskog kluba Aikido klub Budo Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 6,353
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori