Aikido Ruski sistem klub Ars Beograd

Rejting
★★½
Ocena: 2.93 - 14 glasova

Adresa
Hadži Prodanova 24
11000
Telefon
064/349-99-32 060/332-19-13
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Aikido Sistema klub ARS je drugo ime Aikido kluba "Tašmajdan", osnovanog 1980. godine. Velibor Vesović Klub "Tašmajdan" je u to vreme predstavljao jedan od retkih klubova te vrste u Beogradu. Posle dve godine,1982, sa još dva kluba osniva prvi Aikido savez tadašnje Jugoslavije, koji je bi okosnica svih kasnijih aikido organizacija u kojima je klub ARS takodje imao aktivnu ulogu.

Klub je bio organizator i svih međunarodnih seminara održanih u našoj zemlji koje su vodili japanski instruktori. Takođe, njegovi članovi posećivali su i slične seminare u inostranstvu. Za trideset godina postojanja, kroz klub je prošlo više hiljada vežbača.Klub ARS je osnivač i član Srpske aikido federacije (SAF), najveće i prvopriznate organizacije kod nas, a njen glavni trener, Velibor Vesović, ujedno je i predsednik SAF.U okviru kluba ARS je i  klub "Zatoiči", prvi u svetu aikido klub za osobe sa invaliditetom. ARS ima 4 grupe:-dečiju-početničku-stariju aikido grupu-grupu za ruski sistem.

Ruski Sistem, iako stara veština, može da na pravi način odgovori opasnostima u savremenim uslovima življenja jer je:

dinamična

efikasna

primenljiva u opasnim gradskim uslovima

sveobuhvatna

pogodna i za muškarce i za žene

i, nadasve, prirodna

Ruska veština borenja nastala je u X veku i razvijala se zahvaljujući različitim načinima borbe sa kojima su se Rusi sretali. Ruski ratnici stvorili su način borbe koji je objedinjavao snažan duh sa izuzetno mudrom taktikom. Taktika je bila jednostavna, praktična i smrtonosna.

2011-05-28 00:00:00
Aikido Ruski sistem klub Ars Beograd Prikaz sportskog kluba Aikido Ruski sistem klub Ars Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 4,117
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori