Senćanski atletski klub "Senta" Senta

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 3 glasova

Adresa
Narodna bašta bb
24400
Telefon
024/812-205 069/165-76-15
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Senćanski atletski klub "Senta" osnovan 1882 godine.Posle 1946 godine kada je obnovljen rad kluba, stalno je prisutan, u svim uzrasnim kategorijama na atletskim takmičenjima koja se organizuju na pokrajinskom, republičkom i državnom nivou kao i na takmičenjima u inostranstvu na prvenstvima Evrope, na Balkanskim igrama.Stalno ima svoje predstavnike u reprezentacijama pokrajine, republike, države od juniorskog do seniorskog uzrasta.

U 2010 godini ima više od 60 registrovanih, aktivnih člana koji učestvuju na takmičenjima i oko 40 takmičara manjeg uzrasta koji se pripremaju za takmičenja.

Senćanski atletski klub spada u red klubova koji redovno organizuju takmičenja raznih nivoa,opstinska prvenstva,pokrajinska prvenstva,drzavna prvenstva i medjunarodna takmicenja.

Senćanski atletski klub ima svoja takmičenja koje organizuje godišnje za sve uzrasne kategoriju.Najpoznatiji, koja se vodi u takmičarskom kalendaru EAA-a je Kup Magyar Szo-a.

Atletika je jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana, koju karakterizuje osnovni ljudski pokret i ponašanje, a koja obuhvata: trkačke, bacačke i skakačke discipline.Zbog svoje sveobuhvatnosti zovemo je, i istinski jeste, kraljica sportova. Atletskim vježbama stiče se fizička snaga, izdržljivost, brzina i okretnost a učvršćuju se svojstva volje kao što su hrabrost, odlučnost i upornost. Discipline atletike odlikuju se motoričkim kretanjima koja se uspješno mogu primjenjivati u toku obrazovnog procesa ili kroz druge oblike vježbanja, pomoću kojih se značajno utiče na podizanje opšte psihofizičke sposobnosti pojedinca. Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove. Od 1896 godine uključena je u redovni program Olimpijskih igara.

2011-07-03 00:00:00
Senćanski atletski klub "Senta" Senta Prikaz sportskog kluba Senćanski atletski klub "Senta" Senta u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 4,911
U kategoriji AtletikaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori