Back BesplatanSport.com

Odbrana Kamp 'Takticka Prevencija Nasilja nad Zenama'

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 18 glasova

Adresa
Trim staza Košutnjak, Kneza Višeslava bb.
11030
Kontakt osoba
Vladimir Djordjevic
Telefon
069-699-232
E-mail
Selekcija kluba
Ženska

T.P.N. Taktička Prevencija Nasilja je zasnovana na obuci pojedinca da postane živa zamka koja hoda, diše  i u svakom trenutku može da se aktivira i iznenadi napadača bez davanja ikakvih upozoravajućih signala. To je upravo ono čega se seksualni predatori najviše plaše – “biti uhvaćen nespreman”.

T.P.N. Taktička Prevencija Nasilja

*Prevencija silovanja žena*

Razlog za postojanje ovakvog programa privukao je pažnju Vladimira Đorđevića kada je nakon nekih istraživanja na svoje veliko iznenađenje shvatio da od svih centara za prevenciju silovanja, rehabilitaciju i podršku u Srbiji, ni jedan ne nudi program koji bi ciljano podučio samoodbrani u slučaju stvarnog napada. Preuzeo je to na sebe i počeo da uvodi najefikasnije oblike i metode borilačkih veština, koje je naučio tokom 37 godina, u program koji bi, ne samo zaštitio žrtvu, već bi joj dao i samopouzdanje da u potpunosti demobiliše napadača na licu mesta. Njegov program  je zasnovan na obuci pojedinca da postane živa zamka koja hoda, diše  i u svakom trenutku može da se aktivira i iznenadi napadača bez davanja ikakvih upozoravajućih signala. To je upravo ono čega se seksualni predatori najviše plaše – “biti uhvaćen nespreman”.

Naš cilj: Osposobiti žene za neutralisanje situacije nekontrolisanog napada tako što ćemo ih obučiti da budu naprave koje imaju taktiku da momentalno zapaze, ometaju i nanesu štetu napadaču.

Definicija silovateljskog/seksualnog napada: Silovanje, kao što je definisano Programom objedinjenog kriminalnog izveštaja, je telesna spoznaja žene, prisilno i protiv njene volje. Napadi i pokušaji da se počini silovanje upotrebom sile ili pretnji silom su takođe uključeni; međutim, silovanje maloletnice (bez upotrebe sile) i ostali seksualni prekršaji nisu uključeni.

Po čemu se TPN razlikuje od ostalih programa za oporavak i podršku žrtvama silovanja? TPN je program, osmišljen da osnaži žene onim što osećaju da su izgubile nasilnim seksualnim napadom… “KONTROLA”. To je ponovno izgrađivanje samopouzdanja individue, kako na fizičkom tako i na emotivnom planu.

 

Zašto bi trebalo da se upišem na vaš program? Naš program je prvi i jedini u Srbiji koji nudi tako visok nivo vojno policijske obuke civilnom stanovništvu. Drugim rečima, dobićete sličan tip obuke koji vojska I policija nudi specijalnim snagama.

Nisam žrtva seksualnog napada, da li i dalje treba da se prijavim na vaš program? Apsolutno! Statistika pokazuje da procenat silovanja varira svake godine, ne samo u našoj zemlji već širom sveta. Veoma je preporučljivo naučiti kako se braniti, dok god ta vrednost ne dostigne nulu.

 “Živim u sigurnom okruženju gde se nasilje retko događa tako da mi časovi samoodbrane nisu potrebni” Sami ste rekli…. “RETKO” Da li želite da stavite sebe u tu retku situaciju za koju ste loše pripremljeni da zavladate njom ili želite da budete još jedna žrtva.

 “Kada izlazim sa GRUPOM prijatelja do tržnog centra ili kluba, osećam se sigurno” Ovo je varljiv i opasan koncept. Suština je da bez obzira sa kim si i koliko je prijatelja oko tebe, ako te ugleda; on vidi tebe i čeka povoljan momenat da napadne. Zapamti da su osećati se sigurno i biti zaista siguran, dve potpuno različite stvari.

 

2017-10-24 00:00:00
Odbrana Kamp 'Takticka Prevencija Nasilja nad Zenama' Prikaz sportskog kluba Odbrana Kamp 'Takticka Prevencija Nasilja nad Zenama' u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 1,153
U kategoriji KampoviBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori