Back BesplatanSport.com

EYOF – Srbiji dve medalje na 3000m

Evropski festival mladih (Eyof / Ejof) ove godine održava se u glavnom gradu Gruzije , Tbilisuju u ukupno devet sportova, medju kojima je i atletika.
EYOF – Srbiji dve medalje na 3000m

Foto: www.ass.org.rs

Takmičenje je okupilo mnogo sportista i mladih nada iz 50 država Evrope koji se trude da predstave svoju zemlju na najbolji način, a medju njima nalazi se i devet srpskih reprezentativaca.

Tek nakon dva dana takmičenja Srbija je postala bogatija za jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na 3000 metara.

Bibić Elzan je trijumfovao sa rezultatom 8:50,10, i time osvojio prvu medalju na takmičenju mladih.  "Naš srednjeprugaš je dominirao na stazi, ostali nisu uspeli da ga ugroze. Krenuo je u finiš na 500 metara od cilja, ostavivši rezervu za sutrašnjih 1.500 metara", rekao selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Drugo mesto pripalo je Nurkanu Dagtekinu iz Turske sa 8:54,91, a italijan Tindaro Lisa, bio je treći vremenom od 8:56,65.

Još jedna medalja na 3000 metara samo u ženskoj konkurenciji otišla je u ruke Tamari Mićević, koja je zauzela drugo mesto sa rezultatom 9:59,07.

“Tamara se odlično snašla u finalu, s obzirom da je mladja godinu dana od ostalih takmičarki. Imala je treće vreme, ali je uspela da u drugom finišu isprati pobednicu koja je dovela do drugog mesta. Trčala je hrabro i strpljivo, čekajući svoju šansu”, rekao nam je Zuković

Prvo mesto pripalo je Van Es Diane iz Holandije sa 9:58,49, a treća je bila Tinck Justine Norbert iz Belgije sa 9:59,81.

Posted: 29 jul 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori