Vatra - Sportski portal Srbije - Sportski portal Srbije http://www.besplatansport.com Fri, 25 May 2018 12:07:29 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sr-yu AAaaa Festival, Festival ekstremnih sportova http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10604-aaaaa-festival,-festival-ekstremnih-sportova.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10604-aaaaa-festival,-festival-ekstremnih-sportova.html AAaaa Festival, Festival ekstremnih sportova
Rastuća popularnost ekstremnih sportova i sve veća težnja ljudi ka prirodi i njenim lepotama podstakla nas je na osmišljavanje i organizaciju nove vrste festivala. Radi se o događaju koji je dobio ime po osećaju i uskliku koji se javlja učestvovanjem u aktivnostima koje sam festival obuhvata. 

“AAaaa” festival je prvi festival ekstremnih i zelenih sportova koji omogućava posetiocima da se oprobaju u raznim ekstremnim i zelenim aktivnostima. Pokrenut je sa ciljem promovisanja i približavanja zelenih sportova, raznih zanimljivih aktivnosti, zdravog načina života i boravka u prirodi. Našim posetiocima jednom godišnje pružamo priliku da iskuse nešto novo, nauče nove veštine i dobro se zabave.

Aktivnosti su zbog stalnog prisustva instruktora namenjene kako za iskusnije, tako i za one bez iskustva u ekstremnim sportovima. 

Gde i kada se održava?

Drugi po redu AAaaa festival će se održati 2 dana u okolini Novog Sada, tačnije 30. juna na Stražilovu kod Planinarskog doma Stražilovo i u Bike Park Bukovcu sa početkom u 10 časova i trajaće do 1. jula do 20 časova. 

Šta nudi?

Na AAaaa festivalu možeš da se isprobaš u 15 ekstremnih i zelenih aktivnosti! Neke od njih su:

1. Paintball, 

2. Penjanje uz veštačku stenu, 

3. Spuštanje zip-lajnom, 

4. Jogu, 

5. Šetnju kroz Frušku goru (dnevnu i noćnu),

6. Airsoft,

7. Streličarstvo,

8. Mountbike,

9. Takmičenje u vuči kanapa,

10. AAaaa trku,

11. Takmičenje u lenčarenju,

12. Krag Magu,

13. UGRIP Adrenalin zonu,

14. Puštanje zmaja,

15. Kampovanje.

Detaljan sipsak aktivnosti >>

 

Vidimo se u šumi, DOBRODOŠLI! :) 

PRIJAVE ZA AAAAA FESTIVAL>>

 

 • AAAAA FESTIVAL
 • FESTIVAL EKSTREMNIH SPORTOVA
 • EKSTREMNI SPORTOVI
  ]]>
  portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0200
  Nova sezona američkog fudbala http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10601-nova-sezona-americkog-fudbala.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10601-nova-sezona-americkog-fudbala.html Nova sezona američkog fudbala
  Nova sezona Sport klub Prve lige Srbije američkog fudbala startuje narednog vikenda.

  Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a završnica takmičenja, Serbian Bowl, predviđen je vikend 7-8. jula.
  U ovogodišnjoj Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti sledeće ekipe, na osnovu plasmana prethodne sezone: Kragujevac Wild Boars, Beograd SBB Vukovi, Inđija Meridian Indians, Beograd Blue Dragons, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Jagodina Black Hornets, Kikinda Mammoths i Bor Golden Bears.


  Sistem takmičenja isti je kao prošle godine. Sve ekipe će u regularnom delu sezone igrati jednokružno kroz sedam kola, nakon čega sledi borba u plej-ofu, i to najpre kroz wildcard utakmice, a onda i polufinala, pa finala. Kao do sada, tim koji bude okončao regularni deo sezone na sedmom mestu igraće baraž protiv drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi Srbije. Poslednjeplasirani tim direktno ispada iz prvog ranga, dok će prvak Druge lige Srbije obezbediti učešće u najvišem rangu u 2019. godini.


  Prvi put ove godine će se organizovati i centralni omladinski kamp “Srpska akademija američkog fudbala” – stvaranje srpske škole američkog fudbala.


  Srpska asocijacija američkog fudbala ima pet seniorskih i pet omladinskih liga u dve kategorije: tackle fudbal i fleg fudbal (ženska liga). U Srbiji američki fudbal igra oko 3000 igrača (od kojih je 30 iz inostranstva) u 33 registrovana kluba. Najmlađi srpski orlovi su treći u Evropi, reprezentacija Srbije je sedma u Evropi, a beogradski klub “Vukovi” bio je vice-šampion Evrope.

  Autor: Sandra Planojević

   

  • američki fudbal
  • americki fudbal vesti
  • AMERICKI FUDBAL SRBIJA
   ]]>
   portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Tue, 20 Mar 2018 00:00:00 +0100
   Pentjak silat stigao u Srbiju http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10599-pentjak-silat-stigao-u-srbiju.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10599-pentjak-silat-stigao-u-srbiju.html Pentjak silat stigao u Srbiju
   Borilačka veština Pentjak silat zvanično počinje svoj razvoj u Srbiji.    
   Devet članova nacionalnog tima i tri člana federacije doputovalo je iz Singapura u Beograd kako bi održali besplatan petodnevni seminar na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
    
    Primarni cilj delegacije je popularizacija ovog sporta u Srbiji kao i osnivanje Nacionalnog saveza i sportskih klubova. 
    
   Pentjak silat je vrsta borilačkih veština koja uključuje udarce, bacanja kao i borbu oružjem, a deli se na takmičarski (borbe) i revijalni (kate). Ovaj sport do sada nije bio dovoljno poznat na našim prostorima, a veoma je razvijen u jugoistočnom delu Azije: Singapur, Indonezija, Malezija i Bruneji. U Evropi je na visokom nivou jedino u Holandiji.
    
   Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tekvondou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila silata su relativno jednostavna, takodje i oprema. 
   Majstori gore navedenih veština mogu se tzv. prekvalifikovati relativno brzo i uspešno predstavljati Srbiju na medjunarodnim takmičenjima, što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja.
    
   Nacionalna federacija Pentjak silat-a upoznata je sa sportskim postignućima sportista Srbije te su zato i odabrali Beograd kao polaznu tačku za promociju i širenje veštine u ovom delu Evrope. 
    

    

   Foto: donji red sa Desna na Levo 
    
   Msc. Marko Milic; Sheik Alau'ddin Yacoob Marican; Dr. Milos Mudric; Msc. Ivan Marovic
   • pentjak silat
   • PENTJAK SILAT SRBIJA
   • PENCAK SILAT
    ]]>
    portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Tue, 26 Dec 2017 00:00:00 +0100
    BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra. http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10598-%E2%80%9Dseminar-pentjak-silat%E2%80%9D-odrzace-se-premijerno-u-srbiji%2C-od-26-do-30-decembra.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10598-%E2%80%9Dseminar-pentjak-silat%E2%80%9D-odrzace-se-premijerno-u-srbiji%2C-od-26-do-30-decembra.html BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra.
    Sa željom da ovaj atraktivni sport promovišu i pomognu osnivanje novih klubova i sportskog saveza delegacija "APSIF" (ASIAN PENCAK SILAT FEDERATION) održaće BESPLATAN petodnevni seminar. Učesnici će pored praktičnog znanja dobiti i sertifikate o učešću neophodne za buduće trenere/sudije.

    ŠTA JE ” PENTJAK SILAT”

    Pentjak silat je vrsta borilačkih veština iz Malajskog arhipelaga koja uključuje: udarce, bacanja kao i borbu oružjem.

    Ova borilačka veština/sport je veoma popularna u Jugoistočnoj Aziji i uvrštena je u prestižna takmičenja: “SEA Games” i “Asian Games”.

    Posmatrano iz ugla sporta Pentjak silat je podeljen na: borbe i samostalne pokazne vežbe (slično katama).

    Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tae-kwon dou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila su relativno jednostavna, takođe i oprema, što pogoduje lakom širenju ove veštine u raznim mestima širom zemlje - pristupačno je za vežbanje. Ono što je takođe moguće, je da se majstori gore navedenih veština mogu tzv. prekvalifikovati relativno brzo i tako predstavljati Srbiju na budućim međunarodnim takmičenjima.

    ZAŠTO ”SEMINAR PENTJAK SILAT” ?

    Primarni cilj seminara je popularizacija ovog sporta u Srbiji. Silat je sport koji nije dovoljno poznat na našim prostorima, a pri tom je veoma razvijen u jugoistočnom delu Azije. Upravo zbog toga seminar će odrzati delegacija takmičara i trenera (4 vrhunska takmičara i 3 trenera). iz Singapura sa predstavnikom Svetske Federacije u Silat-u.

    Misija delegacije je da pomogne osnivanje velikog broj novih Saveza samim tim i sportskih klubova, kako bi bili u prilici da konkurišu za dobijanje mesta u programu Letnjih Olimpijskih Igara 2032 godine.

    Trenutno Silat nije u ozbiljnijoj meri zastupljen u Evropi (značajno se izdvaja jedino Holandija), što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja na evropskom prvenstvu, samim tim i podizanja sveukupnog kredibiliteta Silata u sportskim strukturama Srbije.

    ŠTA DOBIJAŠ DOLASKOM NA ”SEMINAR PENTJAK SILAT”?

    Nakon završenog Seminara, kandidati koji budu položili osnovne nivoe za trenera i sudije dobiće zvanične sertifikate od strane predstavnika Svetske federacije i moći će samostalno da organizuju i vode sportske klubove ili sekcije u već postojećim klubovima. 

    KOME JE ”SEMINAR PENTJAK SILAT” NAMENJEN?

    ”SEMINAR PENTJAK SILAT” nije ograničen profesijom polaznika. Dobrodošli su svi, a prednost imaju studenti sportskih ustanova, treneri i kao i sportisti/takmičari borilačkih veština.

    CENA UČEŠĆA NA SEMINARU

    U Č E Š Ć E   JE   B E S P L A T N O

    Zainteresovani kandidati bi trebali da ponesu adekvatnu sportsku opremu za treniranje.

    DOBRO DOŠLI NA SEMINAR “PENTJAK SILAT” – KADA I GDE?

    Teoretska i praktična predavanja biće održana od  26. Do 30 decembra. 2017. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 

    Blagoja Parovića 156 Beograd

    RASPORED I SATNICA

     

     PRIJAVA ZA SEMINAR >>

     

    Kontakt telefon

      064-1769010

    064/125-41-22

     Fejsbuk najava >>

     

    • pentjak silat
    • PANCAK SILAT
    • borenje
    • borilacke vestine
    • besplatan sport
    • seminar
    • SPORTSKI SEMINAR
    • BESPLATAN SEMINAR
     ]]>
     portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Tue, 26 Dec 2017 00:00:00 +0100
     Seminar - Funkcionalni trening pokretljivosti http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10595-seminar-funkcionalni-trening-pokretljivosti.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10595-seminar-funkcionalni-trening-pokretljivosti.html Seminar - Funkcionalni trening pokretljivosti
     Adekvatan nivo pokretljivosti zglobova preduslov je normalnog funkcionisanja ljudskog tela. Da bi vežbe pokretljivosti imale maksimalan efekat trener treba da poznaje vezu CNS i mišića i da dobrim izborom vežbi postavi vežbača u odgovorajuće položaje.

     Na ovom seminaru polaznici će se u teorijskom delu upoznati sa neurofiziologijom mišića i mehanizmima kako CNS reaguje na promene dužine i napetosti u mišiću. Dok će se u praktičnom delu obraditi veliki broj vežbi dinamičke i statičke pokretljivosti i razjasniti njihova uloga u uvodnom, glavnom i završnom delu treninga. Srušićemo mitove o beskorisnim vežbama istezanja i pomoći vam da učinite trening maksimalno efikasnim.

     Cilj seminara

     Po završetku seminara polaznici će biti u stanju da:

           Testiraju pasivnu pokretljivost zglobova
           Prepoznaju koje su metode i vežbe najsvrshodnije za vežbače sa kojima rade
           Najefikasnije primene PNF metodu istezanja
           Primenjuju adekvatno vežbe dekompresije zglobova udružene sa rastezanjem mišića
      
     Program seminara (6 sati) - sa početkom u 13 časova!

     00.00 – 00.10: Registracija polaznika

     00.10 – 00.55: Objašnjenje neurofiziologije istezanja (T)

     00.55 – 01.00: Pauza za osveženje

     01.00 – 01.55: Testiranje pokretljivosti ramena, kukova i skočnih zglobova (P)

     01.55 – 02.00: Pauza za osveženje

     02.00 – 03:30: Prikaz vežbi dinamičke i statičke pokretljivosti za svaki od zglobova pojedinačno (P)

     03.30 – 04.00: Pauza za ručak

     04.00 – 05:30: PNF metode istezanja i rastezanje mišića u kombinaciji sa dekompresijom zglobova (P)

     05.30 – 06.00: Diskusija, rezime, podela sertifikata

     T – teorija / P – praksa

     Mesto održavanja

     Trening centar TOP GYM

     ul. Borisavljevićeva 6, 11000 Beograd

     tel: 064/2707-917

     e-mail: seminar@topgym.rs

     Datum i vreme održavanja

      28. oktobar 2017. 13-19h

     Kotizacije

     Cena seminara iznosi – 4700 rsd


     Način registracije i uplate

     Poslati e-mail na seminar@topgym.rs (ime i prezime, br. telefona, e-mail, naziv seminara)

     Uplatu izvršiti na žiro račun 125000000182289192 najkasnije 3 dana pre datuma održavanja seminara (svrha uplate - članarina)

     *Dolazak se otkazuje 7 dana unapred, u suprotnom novac se ne refundira

     **Slanjem e-maila i uplatom rezervišete svoje mesto na seminaru

     Ostale informacije

     Seminar je praktičnog karaktera i polaznici treba da ponesu čistu sportsku odeću i obuću.

     Po završetku seminara svaki od polaznika dobija sertifikat.

     Minimalan broj polaznika za seminar je 6, a maksimalan 12 polaznika.

     Biografije predavača

     Bojan Avramović je osnivač Trening centar Top Gym. Koordinator rada mlađih kategorija za fizičku pripremu Vaterpolo kluba Partizan i kondicioni trener kadetske vaterpolo reprezentacije Srbije. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu završio osnovne i master studije.  Sertifikovani specijalista u oblsti fizičke pripreme sa sledećim sertifikatima: FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN, NATIONAL ACADEMY OF SPORTS MEDICINE, CERTIFIED STRENGTH AND CONDITIONING SPECIALIST.

     Mladen Opačić je Diplomirani profesor sporta, diplomirao na osnovnim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Osnivač je Trening centra Top Gym i kondicioni trener Vateroplo kluba Partizan i juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije. Sertifikovani je trener: CERTIFIAED FUNCTIONAL STRENGTH COACH, NATIONAL STRENGTH AND CONDITIONING ASSOCIATION.

      

     • SPORTSKI SEMINAR
     • funkcionalni trening
     • TRENING POKRETLJIVOSTI
      ]]>
      portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Thu, 26 Oct 2017 00:00:00 +0200
      KAKO PLANIRATI I VODITI GRUPNI TRENING NA TRXU – TRX TED http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10592-kako-planirati-i-voditi-grupni-trening-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10592-kako-planirati-i-voditi-grupni-trening-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html KAKO PLANIRATI I VODITI GRUPNI TRENING NA TRXU – TRX TED
      Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ” Planiranje i vođenje grupnog treninga na TRXu ”.

      Ovo je jednočasovna radionica koja obuhvata teorijski i praktičan deo. Ovde ćete saznati šta je planiranje grupnog treninga na TRXu i šta ono obuhvata.Takođe, dobićete smernice kako da uspešno vodite grupni trening na TRXu.

      Šta te čeka na radionici?

      U teorijskom delu saznaćeš:

      • Šta je planiranje?

      • Šta obuhvata proces planiranja grupnog TRX treninga?

      • Struktura časa grupnog treninga na TRXu

      • Alati koji će ti pomoći da uspešno vodiš grupni trening na TRXu

      U praktičnom delu naučićeš:

      Kroz primer jednog planiranog grupnog treninga na TRXu imaćeš priliku da vidiš primenu alata za uspešno vođenje treninga ovog tipa.

      Kome je namenjena?

      Ako si instruktor grupnog fitnesa, personalni ili kondicioni trener koji rade sa manjim grupama ovo je definitvno radionica za vas.

      CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

      Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

      DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

      Datum: 21. oktobar 2017.

      Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

      Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

      Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

      REZERVIŠI MESTO NA TEDu

      Koje sesije te još očekuju na TRX TED-u i kako da se prijaviš saznaj klikom na ovaj link - TRX TRENIG, OBUKA.

      • TRX
      • TRX SRBIJA
      • TRX TED
      • TRX TRENING
      • TRX OBUKA
       ]]>
       portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 13 Oct 2017 00:00:00 +0200
       RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU – TRX TED http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10591-razvoj-eksplozivne-snage-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10591-razvoj-eksplozivne-snage-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU – TRX TED
       ”TRX TED – Training and Education Day” održaće se premijerno u Srbiji, 21. oktobra.

       ”TRX TED – Training and Education Day” je događaj koji za cilj ima sticanja i unapređenja znanja u raznim oblastima sporta, fitnesa i rekreacije kada je u pitanju trening sa TRX rekvizitom.

       TED je koncipiran kao interaktivni seminar na kojem će se kako teorijski tako i praktično prolaziti kroz važne elemente personalnog treninga, grupnog fitnes treninga, kondicione pripreme sportista kao i samih osnova TRX treninga, koji će vam pomoći u radu sa klijentima ili planiranju sopstvenog treninga

       RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU

       Ova radionica će ti dati neophodna znanja i alate kako da pravilno i efikasno razviješ eksplozivnu snagu celog tela. Pored primera vežbi saznaćeš kako da menjaš intenzitet i kako da ga prilagodiš različitim klijentima, a takođe i kako da pravilno doziraš broj ponavljanja, serija i broj treninga u toku nedelje.

       Šta te sve čeka na radionici?

       U teorijskom delu saznaćeš:

       * šta je eksplozivna snaga

       * Koji su preduslovi da se počne sa treningom za razvoj eksplozivne snage

       * Koje su vežbe za razvoj eksplozivne snage nogu i kako da im menjamo intenzitet

       * Koje su vežbe za razvoj eksplozivne snage trupa i ramenog pojasa i kako da menjamo intenzitet

       * Koliko ponavljanja, setova i treninga je potrebno u toku nedelje da bismo razvili i poboljšali eksplozivnu snagu

       * Kako da kombinujem trening eksplozivne snage sa ostalim treninzima u toku nedelje

       U praktičnom delu probaćeš trening za razvoj eksplozivne snage sa primerima različitog intenziteta.

       Kome je namenjena radionica?

       Radionica je namenja personalnim trenerima, instruktorima grupnog fitnesa i kao i naprednim vežbačima koji žele da podignu trening na viši nivo. Namenjena je svima onima koji rade sa sportistima ( svih uzrasta ) ili planiraju rad sa sportistima u budućnosti.

       Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, HIIT trening na TRXu, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Pilates metod na TRXu, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

        

       • TRX TED
       • TRX OBUKA
       • TRX SEMINAR
       • TRX TRENING
       • TRX SRBIJA
        ]]>
        portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Wed, 11 Oct 2017 00:00:00 +0200
        PILATES METOD NA TRXU – TRX TED http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10589-pilates-metod-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10589-pilates-metod-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html PILATES METOD NA TRXU – TRX TED
        Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ”Pilates metod na TRXu”.

        ŠTA JE PILATES METOD NA TRXU?

        Pilates Metod na TRXu je jednosatna radionica koja će se sadržati iz teoretskog i praktičnog dela. Nakon ove radionice steći ćete znanje o tome kako da primenjujete pilates vežbe, zajedno sa pilates principima na TRX rekvizitu.

        ŠTA ĆU NAUČITI NA RADIONICI?

        Pohađanjem ove radionice steći ćete znanja o:

        *Podešavanju i prilagođavanju TRX rekvizita za originalne PILATES Vežbe

        *Razlici između glavnih funkcija Pilates vežbi na TRXu

        *Kreiranju treninga sa Pilates vežbama za personalni i grupni trening

        Na praktičnom delu radionice, isprobaćete:

        *Originalne Pilates vežbe na TRXu

        *Modifikovane Pilates vežbe u stojećem položaju sa TRX rekvizitom

         *Pilates vežbe istezanja i mobilnosti sa TRX rekvizitom

        KOME JE RADIONICA NAMENJENA?

        Radionica je namenjena svim ljubiteljima Pilates treninga. Bilo da si Body & Mind instruktor, ljubitelj Pilates Metode, ljubitelj core treninga ili personalni trener, sigurno ćeš dobiti korisne informacije na osnovu kojih ćeš moći da unaprediš treninge sa svojim vežbačima kao i svoje treninge na TRX rekvizitu.

        Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, HIIT trening na TRXu, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Razvoj eksplozivne snage, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

        CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

        Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura
        i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

        Svi učesnici TEDa dobiće sertifikat o učešću kao i poklon iznenađenja.

        DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

        Datum: 21. oktobar 2017.

        Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

        Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

        Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

        • TRX
        • TRX TED
        • TRX TRENIG
        • TRX SRBIJA
        • pilates
        • TRX PILATES
         ]]>
         portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Sun, 08 Oct 2017 00:00:00 +0200
         HIIT TRENING NA TRXU – TRX TED   http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10588-hiit-trening-na-trxu-trx-ted.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10588-hiit-trening-na-trxu-trx-ted.html HIIT TRENING NA TRXU – TRX TED  
         Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ” HIIT trening na TRXu ”.

         ŠTA JE CILJ EDUKACIJE HIIT TRENING NA TRXU?

          

         Ova edukacija pružiće ti znanja o HIIT treningu, njegovim benefitima i načinu na koji deluje na tvoje telo.

         Naučićeš koji su modeli HIIT treninga i kako da koristis TRX rekvizit kako bi imao još bolje rezultate.

         Takodje, saznaćeš kako da osmisliš i pripremiš jedan HIIT trening, a na praktičnom delu edukacije i sam osetiš njegov efekat.

          

         ŠTA DOBIJAŠ OVOM EDUKACIJOM?

         Ova edukacija se sastoji iz dva dela: teoretskog dela u trajanju od 30 minuta i praktičnog dela u trajanju od 30 minuta.

         HIIT edukacijom kroz teoriski i praktični deo dobijate osnove HIIT treninga, znanja o tome kako utiče na telo i koji su benefiti HIIT treninga i  znanja o integraciji TRX rekvizita u HIIT trening.

         Naučićeš kako da kreiraš svoj sopstveni HIIT trening, primenu svega naučenog kroz praktičan primer.

          

         KOME ĆE OVA EDUKACIJA KORISTITI?

         Ova edukacija će koristiti svim zaljubljenicima u visoko intezivni intervalni trening. Bez obzira da li si trener, sportista ili rekreativac, u ovih sat vremena ćeš saznati mnogo korisnih stvari koje će ti pomoći u tvom daljem radu i treniranju.

         Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, Pilates metod na TRX-u, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Razvoj eksplozivne snage, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

          

         CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

         Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

          

         DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

         Datum: 21. oktobar 2017.

         Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

         Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

         Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

          

         REZERVIŠI MESTO NA TEDu

         Koje sesije te još očekuju na TRX TED-u i kako da se prijaviš saznaj klikom na ovaj link TRX TED .

         • TRX
         • TRX TED
         • IFIT
          ]]>
          portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 06 Oct 2017 00:00:00 +0200
          Održan najveći fitnes festival u regionu - Les Mills Live Serbia http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10584-odrzan-najveci-fitnes-festival-u-regionu-les-mills-live-serbia.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10584-odrzan-najveci-fitnes-festival-u-regionu-les-mills-live-serbia.html Održan najveći fitnes festival u regionu - Les Mills Live Serbia
          Les Mills Live Serbia održan je za vikend u Novom Sadu, u Velikoj dvorani Sportskog centra Spens. Više od 2000 ljudi treniralo je i posmatralo najpopularnije grupne treninge na svetu i uverilo se zašto baš Les Mills ima epitet najposećenijih grupnih treninga širom planete.

          Program se sastojao od pet Les Mills treninga, a između njih, svi okupljeni uživali su u najlepšim narodnim igrama koje je izveo ansambl “Kolo”, u modernom plesu višestruke državne i evropske prvakinje Dejane Bajić, plesnog udruženja Groove i kapueri trening centra “Tajs”.

          Energija koja je kružila Spensom čitavog dana posetiocima nije strana, jer se takva viđa na koncertima najvećih svetskih zvezda. Upravo sa tim koncertima okupljeni su poredili Les Mills Live festival, zbog najmoćnijeg ozvučenja, rasvete koja je u kombinaciji sa muzikom neprekidno podsticala vežbače da završe svoj trening, zajedno sa najistaknutijim prezenterima regionalne Les Mills scene.

          Veliku podršku festivalu pružio je ogroman broj medija koji su zaslužni što su vesti o Les Mills fitnesu kao drugačijem tipu vežbanja doprli do velikog broja ljudi širom Srbije.

          Prisustvo na događaju bilo je besplatno, a prijatelji festivala su kompanija iFIT i Reebok, kompanija Nectar sa brendovima Heba i Frutabela koja je brinula o osveženju svih posetilaca. Kompanija Nestle pobrinula se da Nescafe povrati energiju okupljenima, a Red Bull je vežbačima zaista davao krila. Najveću zaslugu što se festival održao u Srbiji, i to baš u Novom Sadu, ima Grad Novi Sad i Gradsko veće za sport i omladinu.

          Les Mills Live je pomerio granice fitnesa u regionu, kada se radi o broju ljubitelja grupnog fitnesa, ali i kada je o organizaciji samog događaja reč.

           

           

          • LES MILLS LIVE SERBIA
          • les mills
          • fitnes festival
           ]]>
           portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Tue, 04 Apr 2017 00:00:00 +0200
           Održan 62. trofej Beograda http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10572-odrzan-62-trofej-beograda.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10572-odrzan-62-trofej-beograda.html Održan 62. trofej Beograda
           U subotu 15.10.2016 u hali Slodes u Rakovici održan 62. Trofej Beograda u mačevanju za seniore i seniorke.

           Na turniru je učestvovalo 84 takmičara iz 20 zemalja sveta, a pehare su odneli argentinac Lugones Jesus i rumunka Sbarcia Raluca.

           Srpski reprezentativci imali su odlične rezultate, među kojima je i bronzana medalja.

           Naša mlada takmičarka Jovana Živanović osvojila je treće mesto, izgubivši za ulazak u finale od Australijanke Halls Joanne.

           Ovaj prestižni međunarodni turnir ćiji je ovo 62 put da okuplja najbolje srpske i svetske mačevaoce, održan je pod pokroviteljstvom Grada Beograda i gradskog sekretarijata za sport.

           {gallery}Macevanje Trofej Beograda{/gallery}

           • macevanje
           • trofej beograda
            ]]>
            portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Mon, 17 Oct 2016 00:00:00 +0200
            5. ULTRAMARATON Sombor - Baja http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10512-5-ultramaraton-sombor-baja.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10512-5-ultramaraton-sombor-baja.html 5. ULTRAMARATON Sombor - Baja
            50. godina bratskih gradova Sombora i Baje.5. Ultramaraton bratskih gradova Baja – Sombor.27.08.2016. subota

            Manifestacija ima za cilj:
             - Susret trkača i sportista gradova Baje i Sombora.
             - Prilika da se ultramaratonci takmiče.
             - Popularizacija trčanja i rekreacije.
             - Susret ultramaratonaca.
             - Pripremna trka za ultramaratonce.
             - Prilika za maratonce za još jedan istrčani maraton.

            Mesto  podizanja startnih brojeva i startnih paketa: 27.08.2016. Sombor, Sportski Centar ‘’Soko’’.
            Staza:  Sombor - Bezdan - Kolut - Bački Breg - Dávod - Csátalja -   Nagybaracska - Bátmonostor - Petefi ostrvo - Baja.   
            Vreme starta: 09:00 Sombor kod fontane.
            Cilj: Baja, centar grada, između 13-17 sati.
            Udaljenost: 60.0 km
            Predviđeno vreme: 8 sati
            Kategorije: Individualni ili štafetni dva i četiri takmičara.
            Izmena: u Bezdanu, gp Hercegszántó i Csátalja ispred kamenorezca Hordosi.
            Okrepe: cca. 5 km uglavnom po mestima gde se prolazi.
            Uslovi: 18 godina starosti. (već navršeno18 god.) i svako učestvuje na svoju odgovornost.
                                         Važeća putna isprava -  pasoš.
            Kotizacija:  Pojedinačna:  1.500 din. -  Štafete : 2.600  din. (2 takm).  5.200 din (4 takm)
               
            Pobednici u apsolutnim kategorijama muškoj i ženskoj dobijaju pehare a pobednici u kategorijama medalje.

            Kategorije pojedinačno :
            do 40 god.  1 - 3.
            od 41-50 god. 1 - 3
            od 51-60 god. 1 - 3
            preko 61 god. 1 - 3

            Pobednici u štafetnoj trci se rangiraju u apsolutnom plasmanu u muškoj i ženskoj kategoriji.
            Važne informacije: Korišćenje slušačica za muziku zbog saobraćaja je zabranjeno. Pratnja biciklima je dozvoljena.
            Za više informacija :  somaraton@gmail.com     
                              
             II Somborski maraton

             Start: U 9 h kod fontane zajedno sa ostalim učesnicima ultramaratona.
            Staza maratona: Sombor - Bezdan - Kolut - Bački Breg - Dávod - Csátalja.
            Mesto podizanja startnih brojeva i startnih paketa:
            27.08.2016. Sombor, Sportski Centar ‘’Soko’’.
            Cilj:. Csátalja ispred kamenoresca Hordósi.
            Dužina staze: 42,195 km
            Startnina: 1.000 dinara - moguće plaćanje na licu mesta.

            * Prvi učesnici štafete ultramaratona nakon izmene mogu nastaviti trku i biće im evidentirano ako stignu do ciljnog mesta za maraton.... odnosno ako istrče celu UM stazu.
            * Za maraton je za sad predviđena samo apsolutna kategorija muška i ženska. Pobednike očekuju pokloni pokrovitelja trke.

            Pokrovitelji trke: gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović i gradonačelnik grada  Baja Robert Fercsik.

            *************************


            Versenykiírás

            5. Zombor – Baja Testvérvárosi Ultramaratoni Futóverseny
            Verseny célja: Testvérvárosok baráti sporttalálkozója.
            Versenyzési lehetőség az ultrafutóknak.
            A futás népszerűsítése.
            Ultrafutók találkozása.
            Edzőverseny.
            Verseny fővédnöke: Fercsák Róbert, Baja város polgármestere és Dusanka Golubovic, Zombor város polgármestere
            Útvonal: Sombor (Zombor).- Bezdan – Kolut – Bački Breg – Hercegszántó – Dávod – Csátalja – Nagybaracska – Bátmonostor – Baja (Szentháromság-tér)
            Verseny időpontja: 2016.08.27. szombat.
             Rajt: Zombor, Polgármesteri Hivatal 9:00,
            Cél: Baja, Polgármesteri Hivatal, 13-17 óra között.
            Táv: 61,0 km
            Limit idő: 8 óra
            Versenyszámok:
            Egyéni 61 km
            2 fős váltó (váltóhely: országhatár) 32, ill. 29 km
            4 fős váltó (18 km + 14 km + 14 km + 15 km)
            Frissítés: kb. 5 km-enként ill. érintő településeknél
            Nevezési feltétel: 18 éves korhatár (18. életévét már betöltött versenyző indulhat)
            Orvosi engedély.
            Érvényes útlevél vagy személyi igazolvány.
            Nevezési díj befizetése.
            Nevezési díj:
            Egyéni: 6500,-Ft, ill. 22,-Eur.
            Váltó: 2 fős: 7500,-Ft, ill. 25,-Eur.
            4 fős : 15.000 Ft, ill. 50,- Eur.
            Nevezési díj befizetése, átutalással az alábbi bankszámlaszámra:K&H Bank Zrt., Baja: 10402513 – 25116504 – 00000000, tulajdonos: Triatlonért Baján Alapítvány.
            A közlemény rovatba kérjük beírni: Nevezés név + Baja-Zombor
            Szállás: Van lehetőség (Ifjúsági-tábor, Petőfi-sziget) ezen a linken találhatóak információk: http://szallasbaja.hu/
            Tésztaparti: 2016.08.27-én szombaton 15 órától (célba érkezés után)
            Díjazás: : A dobogósoknak abszolút kategória: serleg, ajándékcsomag, korcsoportoknak: érem, ajándékcsomag. Minden célba érőnek befutócsomag.
            I. 40 év alatt 1 – 3.
            II. 41-50 év között  1 – 3.
            III. 51-60 között 1 – 3.
            IV. 61- felett 1 – 3.
            Abszolút férfi és női csapat 1 – 3.
            Fontosabb információk: Bajáról busz viszi a futókat szombat reggel Zomborba, ha ezt az igényüket a nevezésnél előre jelzik. A busz a rajt után közvetlen indul vissza Bajára.A fent hagyott csomagokat a célban lerakja! A pálya teljesítik, aszfaltos, enyhén forgalmas. Zenehallgatás a forgalom miatt tilos. Kerékpárkíséret engedélyezett.
            További információ: Szekeres Tibor +36 30 616 9813

            • ultramaraton
            • ultramaratonska trka
            • ultramaratonaca
            • Sombor
            • BAJA
            • SOMBOR ULTRAMARATON
            • ULTRAMARATON SOMBOR BAJA
            • SOMBOR MARATON
             ]]>
             portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Tue, 16 Aug 2016 00:00:00 +0200
             Evropsko prvenstvo u flegu (U15) http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10508-evropsko-prvenstvo-u-flegu-u15.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10508-evropsko-prvenstvo-u-flegu-u15.html Evropsko prvenstvo u flegu (U15)
             Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu za dečake uzrasta do 15 godina održaće se od 5. do 7. avgusta u Beogradu, a ukupno sedam zemalja će se takmičiti za naslov prvaka Evrope.

             Pored reprezentacije Srbije, u Beograd će doputovati i najbolje selekcije Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije i Španije. Shodno utvrđenom sistemu takmičenja, sve reprezentacije će igrati jedna protiv druge, tj. do polufinala će svaka ekipa odigrati šest utakmica.

             U polufinale plasiraće se četiri prvoplasirane; ekipa koja bude na mestu broj 1 igraće s ekipom koja se plasirala na 4. mesto, a drugi par činiće reprezentacije koje se budu plasirale na 2. i 3. mesto.

             Svi mečevi će se tokom dva dana odigrati na dva terena stadiona FK BASK u Beogradu, prema sledećem rasporedu:
             Podsetimo, Upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF), a na osnovu odluka Odbora za hitna pitanja, imenovao je Nikolu Davidovića za šefa lokalnog organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u flegu (U15). Stručni štab reprezentacije Srbije čine treneri Darko Štabler iz Sremske Mitrovice (selektor), Ivan Prskalo iz Inđije i Vladimir Mladenov (pomoćnici selektora).

             Takmičenje organizuje Srpska asocijacija američkog fudbala u saradnji s evropskim ogrankom Međunarodne federacije američkog fudbala (IFAF Europe).

             Izvor: SAAF

             • SAAF
             • flag football
             • SRPSKA ASOCIJACIJA AMERICKOG FUDBALA
              ]]>
              portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Mon, 25 Jul 2016 00:00:00 +0200
              Kolašinac peti u Evropi, Amela na 12. mestu http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10506-kolasinac-peti-u-evropi,-amela-na-12-mestu.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10506-kolasinac-peti-u-evropi,-amela-na-12-mestu.html Kolašinac peti u Evropi, Amela na 12. mestu
              Poslednjeg dana Prvenstva Evrope u Holandiji, imali smo tri finala, u kojima nažalost nismo uspeli da osvojimo neku od medalja.

              Olivera Jevtić zauzela je 28.mesto u polumaratonskoj trci. Ovog poslepodneva usledila je finalna trka na 1500m, gde nažalost Amela Terzić nije uspela da se domogne neke od medalja.

              Ona je trku završila na poslednjem, odnosno 12.mestu, sa rezultatom 4:37,70, iako je u kvalifikacijama bila daleko ispred svoje konkurencije i istrčala trku za 4:09,71.

              Trka je krenula dosta sporo, i sve do poslednjeg kruga Amela je bila među prvih šest takmičarki, potom je usledio finiš koji je počeo zadnjih 400m, u kom je Terzićeva izgubila korak i sa drugog mesta, poslednjih 100m, spala na 12-tu poziciju.

              Prvo mesto zauzela je atletičarka iz Poljske, Angelika Cichocka sa rezulatatom 4:33, drugo mesto pripalo je atletičarki iz Holandije, Sifan  Hassan sa rezultatom 4:33,76, a bronza je otišla u ruke Ciari Mageenan iz Irske sa rezultatom 4:33,78.


               
              Najbolji srpski bacač kugle, Asmir Kolašinac bio je tako blizu medalje, ali nažalost njegov najdalji hitac u četvrtoj seriji je bio prestup. On je svoje takmičenje završio na petom mestu sa 20.43 metara, koliko je bacio u poslednjoj, šestoj seriji.
               
              Prvi hitac leteo je do 20.01 metar, dok je u drugoj seriji bacio 20.05 metara, nakon čega je imao tri prestupa, i poslednjih hitac od 20.43m, što je bilo dovoljno za peto mesto u Evropi.
               
              Podsetimo da je on u kvalifikacijama uspeo da se domogne plasmana u finale, iako hicem od 20.14 m nije  prebacio normu koja je bila 20.30m, ali je to bilo dovoljno da se nađe među 12 najboljih bacača kugle.

              Autir:
              Katarina Branković

              • asmir kolasinac
              • amela terzic
              • atletika vesti
               ]]>
               portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Mon, 11 Jul 2016 00:00:00 +0200
               Španovićeva osvojila Štokholm http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10499-spanoviceva-osvojila-stokholm.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10499-spanoviceva-osvojila-stokholm.html Španovićeva osvojila Štokholm
               U hladnom Štokholmu, Španovićeva je nastavila da niže uspehe za divljenje. Još jedan trijumf u Dijamantskoj Ligi doneo je Ivani  novih deset bodova, I posle četiri mitinga Španovićeva ubedljivo vodi sa ukupno 36 bodova (od max 40) ispred drugoplasirane Britni Ris (16 poena)  I trećeplasirane Kristabel Netej (15 poena). Inače ovo je Španovićevoj sedma pobeda na mitinzima Dijamantske Lige, a treća u ovoj sezoni.

               “Ovo je večeras bila najvažnija Ivanina pobeda od kada takmiči na mitinzima Dijamantske lige i to zbog tri razloga:
               1)    pre svega u ekstremno lošim vremenskim uslovima ostvarila je fantastičan rezultat.
               2)    u direktnom duelu sa dve aktuelne svetske prvakinje je pobedila (Tijana Bartoleta svetska prvakinja iz Pekinga 2015 I Britni Ris dvoranska prvakinja iz Portlanda 2016).
               3)    na ovaj način Ivana je ostvarila ogromnu prednost što nam daje veliki kapital, i uz mudri odabir nastupa na predstojećim mitinzima , verujem da smo na odličnom putu za osvajanje “dijamanta” – istakao je trener Obradović.

               Već u prvoj seriji Ivana je povela sa 6,73m, da bi u drugoj zabeležila pobedonosni skok sa sjajnih 6,90m. U  trećoj seriji Španovićeva je bila nesto slabija sa 6,52. Pored srpske rekorderke pravo na dodatna tri skoka ostvarile su Bruk Straton, Britnni Ris, I Tiana Bartoleta. U četvrtom pokušaju Ivana je imala prestup, da bi u petoj seriji skočila 6,57m. U dogovoru sa trenerom Obradovićem, Španovićeva nije skakala šestu seriju. Niko nije bio bolji u Štokholmu od naše Ivane, pa čak ni Ris koja je u poslednjem pokušaju dala sve od sebe i sa 6,88m preuzela drugo mesto. Treće mesto osvojila je Tiana Bartoleta sa 6,68m.

               Rezultati Štokholm


               Više detalja možete naći na internet stranici: www.stockholm.diamondleague.com


               Autor:
               Daničić Biljana

               • atletika vesti
               • ivana spanovic
               • DIJAMANTSKA LIGA
               • STOCKHOLM DIAMOND LEAGUE
                ]]>
                portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 17 Jun 2016 00:00:00 +0200
                OLIMPIJSKI POBEDNICI ZASLUŽUJU ULICU U BEOGRADU! http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10497-olimpijski-pobednici-zasluzuju-ulicu-u-beogradu.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10497-olimpijski-pobednici-zasluzuju-ulicu-u-beogradu.html OLIMPIJSKI POBEDNICI ZASLUŽUJU ULICU U BEOGRADU!
                Inicijativa da ulica/trg u Beogradu dobije naziv Olimpijskih pobednika, u čast svih osvajača medalja za Srbiju

                Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin podneo je danas Inicijativu da jedna od beogradskih ulica ili trg ponese ime Olimpijksih šampiona.

                Borovčanin je u Inicijativi poslatoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu istakao da je Srbija 1912. godine, kada je prvi Srpski olimpijski klub primljen u Međunarodni olimpijski komitet, postala deo istorije čiji koreni sežu do antičke Grčke i drevnih igara u Olimpiji i naglasio da su se Olimpijske igre razvile u najznačajniju globalnu manifestaciju.

                On je podsetio da je Srbija, kao deo zajedničke države ili samostalno osvojila veliki broj medalja, čime je naš sport proslavljen, a olimpijski pobednici su postali osobe sveopšteg poštovanja i najbolji ambasadori naše zemlje u svetu.

                „Smatram da glavni grad Srbije treba na ovaj simboličan način da se oduži našim istaknutim pojedincima i timovima koji još od 1924. godine na Olimpijskim igrama osvajaju brojne medalje, da da podsticaj mladim generacijama, ali i društvu u celini“, zaključio je zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin.

                {aridoc engine="google" width="610" height="600"}http://www.besplatansport.com/media/PDF/Inicijativa.pdf{/aridoc}

                • OLIPIJSKI POBEDNICI
                • nenad borovcanin
                 ]]>
                 portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Thu, 16 Jun 2016 00:00:00 +0200
                 Belgrade Business Run – prva biznis trka u Srbiji http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10493-belgrade-business-run-%E2%80%93-prva-biznis-trka-u-srbiji.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10493-belgrade-business-run-%E2%80%93-prva-biznis-trka-u-srbiji.html Belgrade Business Run – prva biznis trka u Srbiji
                 U nedelju 19.juna 2016. godine u 12 časova u Topčiderskom parku, ispred Miloševog konaka, startovaće po prvi put u Srbiji biznis trka za zaposlene. 

                 Biznisi budućnosti imaće aktivne zaposlene

                 Belgrade Business Run okuplja 300 zaposlenih iz preko 50 preduzeća iz Beograda i Srbije, koji će nastupiti kao deo 100 mešovitih timova. Pobednik je tim koji ima najmanje zbirno vreme na dužini trke koja iznosi 3 kilometra. 

                 Biznis trka u prvi plan stavlja kvalitetno vreme koje zaposleni mogu da provedu sa svojom decom kroz aktivni vikend, kao i timski duh u preduzeću koji je neophodan da bi se osećali dobro na poslu i ostvarili poslovne rezultate. 

                 “Kompanije koje se prijavljuju na Biznis Ran imaju raznolike motive, od druženja i zabave do „tim bildinga“, ali i trkanja. Naime, biznis trke u svetu su stvar prestiža i pandam su poslovne trke – samo u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi, jer svi radimo nešto što doprinosi našem zdravlju i sreći. ” izjavio je Veroljub Zmijanac, direktor trke i predsednik orgainzacionog odbora. 

                 Trku organizuju Beogradski trkački klub i Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, uz podršku partnera koji su obezbedili izvrstan provod nakon trke. Sve učesnike i učesnice očekuje besplatni ručak, kafa, kao i muzički i dečiji program. 

                 Među prijavljenim preduzećima su kako manje IT firme i advokatske kancelarije, tako i velike korporacije, banke, mobilni operateri... 

                 “Kultura budućnosti podrazumeva aktivne pojedince. Moderne kompanije moraju da se posvete motivaciji zaposlenih da koriste i radno vreme za brigu o svom telu i duhu. Zašto je to tako? Jednostavno, zato što ako ne budete brinuli o svom zdravlju, neće biti nikoga da brine o vašem biznisu.”, dodao je Zmijanac.

                 Pored trke na 3km za zaposlene na programu je i trka u kolicima za bebce i tri dečije trke. Svi klinci će dobiti medalje i ručak i sve je besplatno. 

                 Nakon glavne trke i proglašenja pobednika svi učesnici će nastaviti uživanje i druženje u prelepom ambijentu Topčiderskog parka, mesta koje po mnogima ima najlepšu energiju u gradu.  Više informacija na  www.belgradebusinessrun.com

                 • BIZNIS TRKA
                 • TRCANJE INFO
                 • BELGRADE BUSINESS RUN
                  ]]>
                  portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Thu, 09 Jun 2016 00:00:00 +0200
                  IX po redu manifestacija PROMO TAKMIČENJA u susret EP 2017 PANČEVO BRZO HITA ... u susret EP 2017 http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10492-ix-po-redu-manifestacija-promo-takmicenja-u-susret-ep-2017-pancevo-brzo-hita-u-susret-ep-2017.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10492-ix-po-redu-manifestacija-promo-takmicenja-u-susret-ep-2017-pancevo-brzo-hita-u-susret-ep-2017.html IX po redu manifestacija PROMO TAKMIČENJA u susret EP 2017 PANČEVO BRZO HITA ... u susret EP 2017
                  U dvorištu prepunom zelenila, okruženom sportskim terenima sa puno dece koja se igraju, održano je deveto po redu Promo takmičenje u susret EP 2017, u Pančevu, OŠ Sveti Sava.    

                  Domaćin manifestacije OŠ Sveti Sava i tehnički organizator AK Tamiš učinili su sve da svi učesnici uživaju i bez obzira na rezultat osete se važnim jer su bili deo ovog događaja.

                  Direktorka škole je pozdravila sve i rekla da su vrata kraljici sportova ovde širom otvorena, u šta nas je uverila i sama činjenica da se u dvorištu škole nalazi nekoliko atletskih poligona (jama za dalj, bacalište za kuglu, prostor sa 4 staze, bacalište za vortex).

                  Otvaranju takmičenja prethodio je performans plesne grupe koje su sačinjavale i neke od učesnica sa današnjeg takmičenja.

                  Takmičenje je otvorio gradonačelnik Pančeva gospodin Saša Pavlov, rekavši pritom da će Pančevo uvek  podržati ovakve projekte, jer se pre svega bave decom i školama i promovišu i usmeravaju na prave vrednosti.

                  Finalisti u konkurenciji dečaka

                  1) Mateja Nešković IV

                  2) Marko Krstić IV

                  3) Ognjen Ergarac  III

                  4) Mihajlo  IV

                  Finalisti u konkurenciji devojčica

                  1) Ana Dragojević  IV

                  2) Sanja Marić IV

                  3) Ana Marić III

                  4) Marija Mrkela  IV

                   

                  • EP 2017
                  • KOMBANK ARENA
                  • DVORANSKO PRVENSTVO
                  • BELGRADE 2017
                  • EVROPSKO DVORANSKO PRVENSTVO U ATLETICI 2017
                  • EUROPEAN ATHLETICS INDOOR CHAMPIONSHIPS
                  • atletika vesti
                   ]]>
                   portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Thu, 09 Jun 2016 00:00:00 +0200
                   Zenska kendo reprezentacija osvojila srebro na evropskom prvenstvu http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10481-zenska-kendo-reprezentacija-osvojila-srebro-na-evropskom-prvenstvu.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10481-zenska-kendo-reprezentacija-osvojila-srebro-na-evropskom-prvenstvu.html Zenska kendo reprezentacija osvojila srebro na evropskom prvenstvu
                   Ženska kendo reprenzetacija Srbije na 27. evropskom prvenstvu u Makedoniji osvojila srebrnu medalju. Ovo je prva medalja u senorskim kategorijama na evropskim prvenstvima od kako se kendo trenira u Srbiji. U konkurenciji od 21 timova, naše srebrne devojke uspele se da izbore ovo veoma bitno odličje za našu reprenzetaciju.

                   Na putu do srebrne medalje reprenzetacija Srbije pobedila je reprenzetacije Švajcarske, Češke, Rumunije, Holandije i Nemačke.
                   U finalu, reprenzetacija Srbije izgubila je, gledano u borbama od reprenzetacije Francuske sa 5:0

                   Kapiten ženske reprenzetacije, Jovana Marić, izjavila je da je veoma ponosa na uspeh cele reprenzetacije i da osvjena medalja predstavlja sinergiju duogodišnjeg iskustva, napornog rada i mladosti. Pored Jovane reprenzetaciju Srbije čine još i Aleksandra Radojičić, Maja Gačanović, Tijana Ćirković, Mila Madžarević, Biljana Stanojević, Slađana Ćorović i Smilja Ivetić. Trener ženske kendo reprenyetacije Srbije je gospođa  Hitomi  Kumon, volonter JICE.

                   Autor: Vlada Glavonjić

                   • kendo
                   • KENDO SAVEZ
                   • KENDO REPREZENTACIJA
                    ]]>
                    portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Wed, 06 Apr 2016 00:00:00 +0200
                    Promocija knjige “Ka savršenom pokretu“ http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10462-promocija-knjige-%E2%80%9Cka-savrsenom-pokretu%E2%80%9C.html http://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10462-promocija-knjige-%E2%80%9Cka-savrsenom-pokretu%E2%80%9C.html Promocija knjige “Ka savršenom pokretu“
                    Pozivamo Vas na promociju knjige „Ka savršenom pokretu“ Ivana Marovića, koja će se održati u petak 12. februara u VŠSS “Sportska akademija” u  SC “Olimp”, s početkom u 19 h.

                    Na promociji će pored autora govoriti prof. dr Đorđe Stefanović i prof. dr Goran Kasum.

                    Knjiga “Ka savršenom pokretu” vas kroz teoriju, nauku i praksu, iz jednog novog ugla, usmerava ka samospoznaji potencijala i kapaciteta motoričke inteligencije i fizičkih sposobnosti. U svojoj biti, ona se bavi usvajanjem kulture pokreta pomoću specifično ideomotornog kondicionog programa, a sve u cilju da savremeni čovek postane zaista “gospodar” svog tela.

                    U okviru promocije knjigu ćete moći da kupite po promotivnoj ceni, a biće najavljen i praktični seminar s temom “SIM metodom ka savršenom pokretu”.                    Ivan Marović završio je master studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, a trenutno na doktorskim studijama.
                    Ivan je majstor 12. Dan Bujinkan Budo Taijutsu-a.  Zaposlen je kao asistent na Sportskoj Akademiji u Beogradu, radi kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi i kao kondicioni trener u "OK Železničar". Uspešno vodi borilački klub „Bujinkan RYOTO Dojo“.

                    • KASAVRSENOMPOKRETU
                    • RADIONICA POKRETA
                    • PROMOCIJA KNJIGE
                     ]]>
                     portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 22 Jan 2016 00:00:00 +0100